2025.04.20 11:11 (prieš 8 mėn.)
Skaitinėjau komentarus ir užmačiau, kad merginoms kyla klausimas iš kur tos hematomos, tai aš kiek domėjausi ir kiek suvokimas leidžia daryti įžvalgas matau tokį atsakymą: kadangi pirmieji mėnesiai jautriausi, o ir mūsų kiekvienos organizmas unikalus, jautrus tam tikriems veiksniams ir pan., kitų gal labai stiprus, imuninė sistema visapusiškai stipresnė, tai tarkime, jei dar nežinodamos, kad laukiamės sportuojame, daug važiuojame mašinomis, o duobėti keliai ir kalniukai ant kiekvieno kampo, buityje pasitampome, pakilnojame sunkiau, dar gal stresas prisideda, nuovargis didelę įtaką daro, tai tiek tam mažam žirniukui ir tereikia, juk jis vos tesilaiko toj gimdoje pradžioje. Pas mane du sūnūs, pirmas puikus nėštumas buvo, bet ir pamenu, kad tuo laiku nedirbau, nesportavau, tik daug tvarkydavausi ir vaikščiodavau, su pirmu nevairavau, ir mažai kur važinėjau, o su antru buvo vienu tarpu gulimas režimas, bet ir vairavau, daug važinėdavau ypatingai prastais keliais, stresas ir dar mažas vaikas šalia. Trečias nesivystantis, dabar vėl laukiuosi, ir vėl atsirado hematoma, bet šį kartą pradžioje sportavau, lengvai, bet sportavau, daug su mašina važinėjuosi ir vėl istorija kartojasi, keitėsi darbo mažai poilsio. Na aš sąsajų matau labai daug. Tai manau, kad jei jau planuojame, ir turime įtarimą, kad galime lauktis, atsisakyme sporto, važiavimų mašina, turiu omenyje ilgų kelionių ir apvažiuoti duobes, kad kuo mažiau kūnas patirtų vibracijų ir mikro smūgių. Nevarginkime savęs, daugiau poilsio.