Daumante parašė:
Na va, radau laiko parasyti musu gimdymo istorija. O buvo taip...
musu gimdymo istorija prasidejo nuo to jog 2 dienas gulejau pataloginiam del skausmingu ir daznu paruosiamuju saremiu, ir norejo mane skatinti ar vandenis nuleisti, nes para buvau nemiegojusi. Nenorejo rizikuoti su pavargusia gimdyve. Paskui issizyziau, kad man viskas gerai ir isleistu namo 4dieni. Daktaro paklausiau tai kaip zinoti kada gimdau jei jau dabar paruosiamieji buvo kaip normalus saremiai? Tai jis atsake taip: Kai vyras gers alu ir taves paklaus brangioji kaip tu jautiesi ir tu atsakysi, gerai brangusis. Tai dar buk namie. Ir tegu vyras geria alu. Kai antra karta taves klaus vyras kaip tu jautiesi ir tu atsakysi ZASINE tu ka nematai??? Tada jau atvaziuok. Dar atsisveikinant pasakiau daktarui, jog is to dziaugsmo kai grisiu namo, pamatysiu savo suni, man nubegs vandenys ir grisiu siandien vakare. Ir ka jus galvojat? 22h man vel prasidejo skausmai kad 15minuciu, ir maniau jog vel paruosiamieji. Vyrui ir uosvienei liepiau eiti miegoti, nes jei jau cia tikri tai turim buti pailseje. Puse 2h atsikeliau ir saremiai jau buvo kas 2 minutes. Tai sau ramiai, pasiramsciuodama vaziavau i ligonine, del visa ko... Kaip tik budejo mano gydytojas, jis atejo ir klausia: kaip jauciates? O as sakau: jau ZASINO stadija Pasiziurejo, kaklelis issilygines, 3cm tie patys ir iskart i gimdykla. Puse 4 suleido epidura daktaras kuris labai panasus i Surika, tai su juo ir kita anesteziologe pasnekejom apie supermamos forumus, anekdotus papasakojom. Epidura padare per 5minutes, bet pasnekejom dar 20 minuciu. Vyras sako: stoviu uz duru ir girdziu kaip zvengiat, o musu neileidzia. Tuomet iki 6 nejauciau nieko, su akuserem sedejom ir pliurpem. Paskui jau vel prasidejo skausmai ir tuo paciu valgyti labai uzsimaniau ir pradejau klausineti ar galiu uzkasti. Labai kiausinienes norejau.. akusere sake, to dar nebuvo, kad ne gimdymo bijotu, bet pusryciu kaulytu. Ai, dar reiskiau dideles pretenzijas, jog man kateteri itaise..jis man buvo baisiausia gimdyme! Po 7h nuleido man vandenis, ir po 8.15 gime suniukas Aleksas. Kirpo siek tiek, nes jau nebegalejau isstumti, pritrukau jegu, nes mano tarpviete labai stipraus raumens... Daktaras nenorejo ilgai kirpti, bet jau pati prasiau. Gimem 54cm, 3400g.
Liux gimdymas pas tave...pas mane irgi panasiai buvo su epiduru, kad kalbejomes su akuseremes juokavom ir valgyt labai norejau...bet va pries gimdyma saremiai kankino 3 paras be perstojo kas 7.10.13 min. tai buvau 3 paras nemiegojus, atrodziau kaip zombis...pavargus gimdziau, bet siaip ne taip isgimdziau epidiuro pagalba...o tu kartais ne kauno klinikose gimdei?