AsKe parašė:
Sveikos, gal žinote kiek procentu išmoka jei vaikas serga ir reikia man imt biuteleti?
65.94%
Tėvystės atostogų trukmė yra 30 kalendorinių dienų. Jas galima naudoti nepertraukiamai arba skaidyti į dvi dalis. Skaityti
visą straipsnįAsKe parašė:
Sveikos, gal žinote kiek procentu išmoka jei vaikas serga ir reikia man imt biuteleti?
65.94%
Rugiliukass parašė:
Sveiki,gal esat susidure kas pvz kaip esu išėjus i dekretines,dabar bus greit jau metai,ar tarkim tėvas gali antrus metus pasiimti atostogas vaiko,suprantu kad as j…
Taip,gali. Bet tada jis turės būti su vaiku.
Amajaa parašė:
Taip, galės tą mėnesį paimti. Nebūtinai iš karto, galima per metus laiko išnaudoti, galima skaidyti tarkim į dvi dalis. O dėl VPA, tai jums priklausys 16 arba 22 mė…
Tai ar as gerai suprantu kad jai dabar as esu VPA ir esu sodroj pasirasius kad busiu 24 men, o vyras eis tada kaip vaikui bus 22 men , as tuomet rasysiu prasyma kad nutraukti man VPA ismoka ir rasys vyras kad gauti VPA bet darbe as pasirasius prasyma kad negrysiu kol vaikui nesueis 3 metai. Tai as galiu but namie kartu su vyru tuos jam priklausamcius 2 men ir tik tiek kad as jokiu ismoku negausiu, ir man gryzt niekur nereikia?
Morena parašė:
Tai ar as gerai suprantu kad jai dabar as esu VPA ir esu sodroj pasirasius kad busiu 24 men, o vyras eis tada kaip vaikui bus 22 men , as tuomet rasysiu prasyma kad…
Jūs privalote grįžti į darbą, kai vyras eina 2 neperleidžiamiems mėnesiais. Abu tėvai negali būti VPA vienu metu. Jūsų atveju turite nutraukti ir darbe VPA, o kai vyras grįš vėl į darbą, galėsite prasitęsti iki 3 metų. Kartu su vyru būti per tuos 2 mėnesius tik tuo atveju, jei savo darbe paimsite atostogas, ką turbūt nemažai kas ir daro.
Amajaa parašė:
Jūs privalote grįžti į darbą, kai vyras eina 2 neperleidžiamiems mėnesiais. Abu tėvai negali būti VPA vienu metu. Jūsų atveju turite nutraukti ir darbe VPA, o kai v…
Sveiki, ar galima grįžus į darbą paimti apmokas atostogas ( apie 3 sav), likusį laiką paimti neapmokamas? 🙂
sun1234 parašė:
Sveiki, ar galima grįžus į darbą paimti apmokas atostogas ( apie 3 sav), likusį laiką paimti neapmokamas? 🙂
Taip,galima
sun1234 parašė:
Taip, būtent taip ir dariau🙂
Amajaa parašė:
Taip, būtent taip ir dariau🙂
Super, tada nusimatys gera vasara :))
Labas! Ar kam teko susidurti su panašia situacija: vyras, kitą dieną po darbo sutarties nutraukimo, norėjo panaudoti neperleidžiamus mėnesius, bet Sodra atmetė prašymą, nes jis tuo pačiu dar turėjo IDV ir atskirai mokesčių už tai nemokėjo (moka per metinę deklaraciją). Sodra teigia, kad jei jis būtų buvęs tiesiog bedarbis po darbo sutarties nutraukimo ir neturėjęs IDV, išmoka būtų buvus skirta. Tai dabar galės skirt tik po metinės deklaracijos. Nors stažo ir viso kito tikrai pakanka.
Aišku, rašysiu raštą, kad jie detaliau paaiškintų, bet įdomu, ar verta pešiotis 🤭 Gal kas irgi buvo susidūrę? Ačiū!
9 testuotojų vertinimai
2 testuotojų vertinimai
105 testuotojų vertinimai