Laba diena. Info visur labai daug, gal kažkas galėsit atsakyti į mano keletą klausimų.
Į NGA išeinu nuo 2025-08-18, pirmas vaikas.
Planuoju darbe VPA pasiimti 24mėn., bet sodroj prašymą rašyti 18mėn. ir paskutinius 2 neperleidžiamus mėnesius perims vyras, o aš anksčiau grįšiu į darbą nutraukusi VPA.
Ar vaikeliui gimus ir man vis dar būnant NGA tėtis galės iškart eiti į tėvystės atostogas ir ar yra galimybė gauti išmoką iš Sodros, kai jis tėvystės atostogose, o aš NGA? Jei ne, gal variantas tėčiui atostogas imti kai man pasibaigs NGA ir tada mamai prieš prasidedant VPA išnaudoti sukauptas atostogas, kad tėtis gautų Sodra išmoką tėvystės atostogų metu?
Beje, įdomu ar tai niekaip neįtakos išmokų VPA metu? Tėčiui priklauso ir tėvystės atostogų išmoka, ir neperleidžiamų mėnesių išmokos?
Žinau kad esu sukaupusi atostogų ir galvoju kuriuo metu man jas geriausiai išnaudoti, nes prieš išeinant į dekretą neplanuoju jų naudoti. Taip pat nesinori ir prarasti kažkokių išmokų, nes abu esame dirbantys, stažai pakankami ir darbų keisti neplanuojame. ☺️