2012.09.21 10:54 (prieš 13 m.)
Rytorasa parašė:
Manau vitaminų nėra reikalo gerti. Nei nėščioms nei maitinančioms, geriau valgyti maistą turintį vitaminų (nekalbant kada sakykim geležis labai nukritusi) Kalbu apie tuos visokius multivitaminus. Nes tai tėra farmacininkų pinigų išsiurbimas. ne vieno gydytojo nuomonę girdėjau kad dauguma vitaminų visiškai nereikalingi. Maitinančios organizmas prisitaiko. Ir tikrai mažiukas neišsiurbs iš tavęs visų vitaminų
užteks abiems
Na mediku nuomone ar farmacininku tebunie. Parašiau savo nuomone. Asmeniskai aš jaučiu, kad jaučiuosi silpniau, galva pasisukineja, labiau miego norisi ar lūpų kampiukai paskyla tp buvo padidėjęs plaukų slinkimas ir na neturiu galimybes, laiko privalgyti kibirais vaisių, daržovių ir pan. ypac kai dukrytė ganėtinai judri ir nelabai leidžia virtuvėje krapstytis. Tp ne paslaptis ir net nereikia mediku nuomoniu, kad yra vitaminų, kuriu nepasisavina arba labai sunkiai pasisavina arba reikia labai didelio kiekio tokio maisto arba pasisavina kartu tik su pvz aliejumi ar pan. o pvz aš neturėjau laiko ir galimybes analizuoti kur, kokiu vitaminų galima gauti, kaip valgyti ar su kuo drauge kad juos pasisavintu, kokiais kiekiais ir pan., o apie vaisius ir daržoves pvz esančias turguose ir prekybos centruose turiu tam tikra nuomone tiksliau na abejoju ar yra išties ekologiskos ir dar plius "nepagerintos" tam tikromis trąšomis, chemikalais ir pan. Tai kyla klausimas visgi kame didesne nauda. Bent jau man panaudojus elevit maitinimo metu vėl grįžo jėgos, nustojo galvos pasisukenimai, pamazejo plaukų slinkimas, vėl nagai auga gražus ir tvirti, dantukai tfu tfu tfu nežada kelti problemu. Taciau kiekvienas sprendžia pats. Parašiau savo nuomone. Juk mama parašė, kad nepaisant pastangų negyja, o juk pabandzius pastiprinti save vitaminais pačios pasirinktais galbūt butų geras rezultatas (o gal nebutu greito ir akivaizdaus rezultato), taciau juk pabandzius nenusinuodytu ir vargu ar kažkokia žala butų. Aš abejoju ar visus 100% vit gaunam iš maisto (visa B grupe, magni, gelezi ir kt). Juk kai yra bėda išbandyti galima daug ką. Taciau tai yra tik mano nuomone ir mano patirtis. Per 9 men geriau papildus tik karta ir tada kai jutau, kad kažko trūksta, atsistaciau ir toliau bandau gauti iš maisto, o kai/jei pajusiu, kad vėl pasilpau ir vėl sugersiu vitaminu. Na gal maitinant n kartu naktį, beginejant iš paskos diena ir per daug nepailsint pasilpstu kiek daugiau nei daržoves iš apskritai maistas gali atstatyti, o ir pavalgyti ne visada pavyksta pakankamai, reguliariai ar sočiai. Oj persiprasau issipleciau.