Aguona2023 parašė:
O jums nėra jausmo, kad laukia ir vėl viskas nuo pradžių..? mes svarstome bandyti antrą leliuką, faktas, kad norime antro vaiko, todėl ilgai nelauksim, aišku jei ti…
Yra tas jausmas, bet būtent todėl, manau, lengviau iškart antras vaikelis, nei palaukus. Nes tada, bent aš taip įsivaizduoju, jau "atgauni" save, vaikas mažiau priklausomas, nes yra darželis. Ir tada jau grįžti sunkiau. Bet, jei turėčiau prabangą palaukti kelis metus, gal ir būtume laukę. Dabar tiesiog dėl amžiaus jau nenorėjome delsti, nes negali garantuoti, kad pavyks ir amžėjant sunkiau ištverti nėštumo reikalus. Mums pavyko iš pirmo karto😁 t.y.pirmo mėnesio, kai bandėme. Ir tada buvo man liūdesėlis užėjęs trumpam, nes supratau kad viskas. Nebus atsigavimo (dar maitinau mažylę tuomet), nebus atsipalaidavimo, galėjimo viską valgyt ir tt, grįžimo "į žmones" ir tt. Bet persvarstai po to, kodėl pasirinkai būtent dabar vėl pastoti ir viskas. Supranti, kad viskas laikina. Etapai etapėliai. Ką tik savo lapkritinukas tik čiučiavom vos parsivežę iš gimdyklų, o dabar jau į darželius leidžiam! Wau!
O dėl pogimdyminės depresijos - nieks negali to nuspėti, numatyti ir išvengti. Bet svarbu pasiruošti - žinoti, kur kreiptis, jei reikėtų, kokie požymiai išduoda, kad pagalba jau reikalinga, pasikalbėti su artimiausiais, kad ir jie suprastų. Susidėlioti pagalbą šalia, kad būtų įmanoma ilsėtis nors kažkiek, gal net tokie maži dalykai,kaip šaldiklio užpildymas paruoštukais, kad maisto gaminimas sutrumpėtų. Daug ką galima padaryti. O baimė. Na,kad ir kaip bebūtų, ji nepanaikins šansų, kad gali nutikti taip,kaip nutinka. Baimė tik labiau sustingdo, leidžia lįst keistoms mintims į galvą ir neleidžia atsipalaiduoti. Ir reikia nepamiršti, kad ir ši būklė yra laikina ir pagydoma. Ir jei taip nutiktų, tai nebūtų nei jūsų kaltė, nei kažkas, ką galėjote pakeisti. Nes, kiek esu domėjusis kažkada, pogimdyminė depresija ištikti gali ir labai stiprius emociškai, ir jautresnius žmones. Ir tuos, kurių rodos, nieks neišmuša iš vėžių, ir tuos, kurios, rodos, pūstelėjus nuneštum. Taip kad.. tai tiesiog nutinka.
Aš tuo tarpu gąsdinuosi gimdymo🙈 bet, guodžiuosi,kad pirmiausia reik išnešiot ir sulaukt žinių, ar galiu natūraliai gimdyti. Galiu pasiruošti - pradėjau sportuot ir eisiu į kvėpavimo ir pratimų gimdymo metu kursus, lankau terapiją, kur, tikiu, darausi stipresnė. Na ir ką, bus vis tiek taip kaip bus. Be gimdymo neįmanoma tolimesnė seka. Ir tai vėlgi, etapas. Tas tikiuosi kažkaip jį praeit😁
Oj, prirašiau😁😁😁