Lūšiukė parašė:
ne man rasai, bet ne visiems taip paprasta ismokti kalbaas va mielai eiciau mokytis, bet beda pagrindine, kad nera kur deti mazojo
visuose kursuose pas mus mieste kiek uzsirasinejau reikalauja, kad jokiu budu su vaiku negalima ateiti... i vienus atejau su vaiku, tai taip skambucio ir nesulaukiau, nors dokus visus sutvarke, pasirasem sutarti, bet taip viskas ir liko
tai lengviausia pasakyti, kodel neini ir nesimokini
![]()
o as suprantu jus... nes pirmiausia viskas priklauso kiek turi progos angliskai kalbeti. Pavyzdziui pas mane darbe kolektyve dirbo 30 zmoniu grynai visi is ju lietuviai, latviai, ne vieno anglo, tik manager anglas, as buvau supervisor ir jiems isversdavau, paaiskindavau darbo taktika ir pan. jie net neturejo progos kalbeti angliskai ir tobulinti zinias. Tad galiu pasakyti, kad nieko cia nuostabaus, jei nera progos tai kaip ismoksi, o is knygu mokytis tas pats kaip is kiauro i tuscia pilstyti, beto reikia laiko daug, o jei dirbi plius seima, tai kada bepasimokysi?
o seip kiek reikia pas mw, pas gydytojus, tai kai zinau apie ka kalba eina tai susikalbeti iseina, tik va didziausia beda, kad nera su kuo angliskai bendrauti, reikia zodi apversti ir suds gaunasi, nes grynai praktikos truksta