Jusia parašė:
Baikit jus apie tas erezijas kovidinesgeriau papasakokit man kas ka zinot apie birzus. Gavom pasiulyma ten keltos gyvent bet baisu nuo vilko ant meskos persokt.…
Graži pilis, tiek žinau
Šiaip pravažiuojant tvarkingas pasirodė.
Jusia parašė:
Baikit jus apie tas erezijas kovidinesgeriau papasakokit man kas ka zinot apie birzus. Gavom pasiulyma ten keltos gyvent bet baisu nuo vilko ant meskos persokt.…
Graži pilis, tiek žinau
Šiaip pravažiuojant tvarkingas pasirodė.
Aurumaa parašė:
Graži pilis, tiek žinauŠiaip pravažiuojant tvarkingas pasirodė.
Aha... tiek neuztenka kad normaliai gyvent. Grazi pilis valgyt neduos
Jusia parašė:
Aha... tiek neuztenka kad normaliai gyvent. Grazi pilis valgyt neduos![]()
Užaugau pati Kupiškyje, su vyrų 10metų gyvenome Vilniuje, pagyvenom anglijoje ir ten gyvenant susisuko šarabanai gryžti į Kupiškį, sugalvojom nusipirkome butą su paskola, gyvenam jau du metus ir kiekvieną kartą nuvažiavus į vilnių depresija, Kupiškyje vaikams nieko gero negaunu, žaidimų kambarių nėra. Mažoji eina į paruošiamą. Tai arba pavasarį kraustomes atgal į Vilnių arba dar 4metams čia užstringam. Jau tikrai nebeveikia, kad netoli tėvai su dideliu namu ir kiemu. Parkai, žaidimų aikštelės, šalia mokykla... viskas atrodo ranka pasiekiama. Mažoji lanko krepšinį nerealiai pigiai 3treniruotės per savaitę ir mėnesiui kainuoja 4€ kiti giminaičiai šalia. Bet man trūksta Vilniaus. Vyrui iš viso čia kosmosas. Jis gimęs ir užaugęs Vilniuje. Tai mąstome parduoti čia ir Vilniuje butus ir nusipirkti didesnį bustą Vilniuje. Nes Vilniuje likęs tik dviejų kambarių bustas. Biržai mano mergaitei labai patiko dėl pramogų, parkų. Bet jei esate miesto žmonės bus sunku. Pvz man sunku, kad va kažko reikia ir turiu važiuoti į Vilnių. Trūksta barboros 🤣 man žinoma didelis minusas, kad aš pati nevairuoju.
black panther parašė:
Užaugau pati Kupiškyje, su vyrų 10metų gyvenome Vilniuje, pagyvenom anglijoje ir ten gyvenant susisuko šarabanai gryžti į Kupiškį, sugalvojom nusipirkome butą su pa…
Na mes labai ne miesto zmones, man reik savos zemes kuria galeciau nagais srt, sava braske man kazkas tokio... bute mes dustume vaikai nuvaziuoja pas senelius i vln po 2dienu praso namo nes ten negalima sokinet
juk kaimynai apacioj. As vilniuje uzaugus ir vos gavu proga pabegau. Vyras toks kaip as. Bet siuo metu gyvenam kaime, name, arciausia ignalina 40km... joje nieko ner normaliai, vln 130km. Na man su vyru daug nereik, tiktu bet vaikam reik bureliu. Reik veiklos. Ir nebeprivazinejam. Tikiu kad birzai turi daugiau nei ugnalina. Bet i didmiesti as negaliu keltis nes tikrai zinau kad sededama kasdien kamstyje keiksiu gyvenima ir svajosiu kad vaikai greiciau mane paleistu. O kai taip mama jauciasi tikrai vaikai nebus laimingi... dar svarstem ukmerge. nes joje kaip ir yra viskas o jei ko truksta netoli vln, kns. Bet birzuose yra draugas kuris nori mum padet isikurti, o ukmergej mes visiskai vieni.
Jusia parašė:
Na mes labai ne miesto zmones, man reik savos zemes kuria galeciau nagais srt, sava braske man kazkas tokio... bute mes dustume vaikai nuvaziuoja pas senelius i vln…
Biržai truputi geriau, nei Kupiškis. Bet ir atokiau nuo kitų vietų. Dėl būrelių manau lengviau, nei Ignalinoje. Man pati Ignalina labai patiko ir jos sporto kompleksai, bet su vaikais gal kiek sunkiau, žiūrint kokie poreikiai. Aišku turime draugų ir vienkiemį gyvenančių ir tuo besidžiaugiančių. Pvz man Kupiškis jau pradeda atkristi ir dėl santariškėse esančių medikų. Vyresnioji mergaitė su sunkiu neįgalumu, pas skirtingus gydytojus lankomes min. 5-7 kartus per mėnesį. Į vieną pusę 2.5val kelio. O prieš darant planinę operaciją, tai net apsistojom savaitei Vilniuje. Man asmeniškai gal čia didelis spyris, kad gryžti.
Taip jei medicina daznai reikalinga tai aisku kad sudetinga tada privazinet. Mano atveju tokiu poreikiu nera. Del ignalinos sporto centro taip, lankom baseina smagu bet realiaitik tiek nes 40km kasdien jau neprivazinesi. Dabartinem kuro kainom prabanga. Pas mus kaime ir mokyklos jau neliko. Siemet klases aujunge. Tai jau man cia pagrindinis kabliukas. Aisku as mokytoja vaikas mokosi namuose, vaziuojam judam laisvai smagu bet yra tada savo trukumu nei kur iseisi pasivaiksciot nei ka pamatysi neisvaziaves. Tai kiek jau pjauna tas vazinejimas. Dar vyrui kirba mintis i siaulius kabintis bet man jie asmeniskai nemieli, ir tai jau didmiestis.
tures ir kaimo ir miesto visus trukumus
Jusia parašė:
Taip jei medicina daznai reikalinga tai aisku kad sudetinga tada privazinet. Mano atveju tokiu poreikiu nera. Del ignalinos sporto centro taip, lankom baseina smagu…
Mes dar vienoje bendroje grupėje esam, tai labai žaviuosi, kad mokote vaikučius namie.
black panther parašė:
Mes dar vienoje bendroje grupėje esam, tai labai žaviuosi, kad mokote vaikučius namie.
Dekui. ;) yra tame ir geru dalyku ir blogu bet siai dienai mum tai labiau tinka.
Jusia parašė:
Na mes labai ne miesto zmones, man reik savos zemes kuria galeciau nagais srt, sava braske man kazkas tokio... bute mes dustume vaikai nuvaziuoja pas senelius i vln…
Vienareikšmiškai tik Ukmergė. Ir su darbais paprasčiau. Pagaliau šalia autostrada, tai ir į Vilnių ar Kauną, ar Panevėžį netoli.
O ką Biržuose dirbsit? Jei nepavyks vienoj vietoj, tai kur kitą rasite.
Man Biržai svajonių miestas, bet gyventi įjungus logiką - jokiu būdu.
Daug tų miestų Lietuvoje, kurie netoli didmiesčių, bet Biržai, Rokiškis, Zarasai - na, užkampiai. Kur gerai gyventi išėjus į pensiją arba turint nuotolinį darbą.
Jusia parašė:
Taip jei medicina daznai reikalinga tai aisku kad sudetinga tada privazinet. Mano atveju tokiu poreikiu nera. Del ignalinos sporto centro taip, lankom baseina smagu…
O nesvarstote tokių miestelių kaip Utena, Alytus? Turim pažįstamų Alytuje, ir jie labai labai džiaugiasi - gyvena užmiestyje su daug žemės, o iki visur 5 min kelio. Vaikai lanko visokiausių dalykų, teatrų, plaukimų ir t.t, mokyklos geros. Miestelis labai gražus ir atsigavęs. Utenoje/Ukmergėje irgi turiu pažįstamų, nesiskundžia.
10 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai