Leila12 parašė:
O jei išeinant i nga stazo turi 14/24men, ar priklausys vpa?
Taip, daugiau stažo galite turėti, bet mažiausiai turi būti 12 mėnesių stažo per paskutinius 24 mėn.
Leila12 parašė:
O jei išeinant i nga stazo turi 14/24men, ar priklausys vpa?
Taip, daugiau stažo galite turėti, bet mažiausiai turi būti 12 mėnesių stažo per paskutinius 24 mėn.
saulute322 parašė:
Gal galite pakomentuoti mano situaciją? Gal ką žinote?
pirmukass parašė:
gal kuri jau susidure, jei dirbau su individualia veikla, buvau girdejus kad imanoma anksciau pajamas deklaruot nelaukiant geguzes men kad greiciau persiskaiciuotu …
Aš skambinau Sodrai ir man buvo pasakyta kad galiu deklaruoti pajamas VMI nuo sausio 1d. kadangi į nėštumo atostogas turiu išeiti vasario 6d. Deklaravau pajamas VMI ir sumokėjau VSD įmokas už 2022 metus Sodrai, bet kolkas jie duomenų iš VMI negavo, tai dar palauksiu savaitę ir skambinsiu jiems pasitikslinti ar gavo duomenis.
MeileSauleSmelisJura parašė:
Turiu klausima. Dirbu 9 men. Vasari bus 10 men. Bet laukiuosi 7 sav. Dirbu dvejose darbovietese, vienoje darbovieteje kur pilnas et. dirbu su terminuota sutartis ku…
Taip, nesvarbu kur dirbdama susirenkate stažą, gali būti keli mėnėsiai vienoj darbovietėj, keli kitoj ir dar tečioj. Svarbu, kad būtų sumoje 12 mėn per paskutinius 24 mėn. Prieš išeidama į dekretą pasižiūrėkite sodros psl kiek stažo turite sukaupusi. Jei trūks, tai į dekretą galite išeiti vėliau savaite, dvi ar mėnesį. Svarbu nepagimdyti iki kol išeisite į dekretą, nes tada negausite už laikotarpį iki gimdymo, tik už 56 d po gimdymo.
Sveiki. Antrus metus VPA išmoką perrašėm vyrui (jis dirbs toliau kaip dirbo, o aš tiesiog sėdėsiu namuose vaiką augindama neturint pajamų), jam sodra atsiuntė laišką su apskaičiavimais, nurodydama kad dar nuskaičiuos mokesčius, tame tarpe ir PSD, bet jam ir darbas juos nuskaičiuoja. Tai gaunasi, kad du kartus tą patį mokėti reikia? 🫣
Dangustėė parašė:
Sveiki. Antrus metus VPA išmoką perrašėm vyrui (jis dirbs toliau kaip dirbo, o aš tiesiog sėdėsiu namuose vaiką augindama neturint pajamų), jam sodra atsiuntė laišk…
Nemokate du kartus nieko! PSD mokama nuo pajamų! Tarkim dirbate viename darbe ir uzdirbate 1200€, nuo šios sumos atskaito PSD. Ir tarkime, kad darbe uzdirbate 800€ ir už VPA gaunate 400€. Tai tiek nuo 800 tiek nuo 400 mokėsite PSD. Sumoje sumokėsite nuo 1200€, kaip ir gaudama iš vienos darbovietės tuos pačius 1200€. Tad nemokate jūs to paties nei 2, nei 3, nei 8 kartus. Mokate nuo VISŲ gaunamų pajamų.
saulute322 parašė:
Nemokate du kartus nieko! PSD mokama nuo pajamų! Tarkim dirbate viename darbe ir uzdirbate 1200€, nuo šios sumos atskaito PSD. Ir tarkime, kad darbe uzdirbate 800€ …
Logiška. 🤦 Ačiū. 😊
Sveikos
Situacija yra sekanti: VPA su pirmu vaiku baigsis 2023.02.03. Šiuo metu laukiuosi ir NGA su antruoju vaiku turėtų prasidėti nuo 2023.05.01
Šiuo metu esu VPA, darbe, kuriame dirbu pagal darbo sutartį. Taip pat turiu MB, kur ir vadovė ir narė.
Kaip labiau apsimoka padaryti? Tęsti VPA tretiems metams su pirmu vaiku ir paskui pranešti darbe apie antrąjį VPA ar geriau išeiti iš darbo, stoti į UŽT, gauti tam laikotarpiui iki antrojo VPA išmokas ir už MB susimokėti savarankiškai PSD?
p.s. kaip yra su NGA, kai susidaro tarpas tarp dviejų VPA? Gauni automatiškai tą patį, ką ir su pirmu, nes tretieji metai VPA nemokami ar reikia teikti papildomą kokį prašymą?
Būsiu dėkinga, jeigu kas paprotins.
1 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai
18 testuotojų vertinimai