BonBon parašė:
O jus Dentokind kaip duodate- reguliariai ar tik kai vaikas dirglus?
Gyd rekomendavo duot reguliariai. Sav laiko bandziau ir nieko,taigi nebeduodu...
BonBon parašė:
O jus Dentokind kaip duodate- reguliariai ar tik kai vaikas dirglus?
Gyd rekomendavo duot reguliariai. Sav laiko bandziau ir nieko,taigi nebeduodu...
citrikonija parašė:
o ne per anksti iltiniams?pas mus tai tik kruminiai adar lenda.. viso burnyteje 10 jau 6 virsuje 4 apacioje ..
![]()
Nu siais laikais standartiniu, pagal lenteles auganciu vaiku yra tikrai nedaug
nzn, nesuku sau galvos,gydytoja tik peciais patampe,kad dygsta iltinis,labai nesistebejo
sveikos, pas mus 8 dantukai, ten giliau patinusios dantenos, vis pažiūriu, bet nieko baltuojančio nematau
šiaip irgi viską griaužia, mėgsta man įkąsti į ranką, į koją, kai tik užtaiko
niekuo spec netepu ir nieko neduodu. Kažkaip pakankamai ramiai dygo visi dantukai, tik kai išdygo priekiniai, išbandė juos man kandžiodama į krūtinę kai valgė, oi tada tai abi verkėm...
Bernadeta parašė:
tikrai ne nuo sudygimo laiko dantuku bukle priklauso![]()
Sutinku ir aš - manau čia tik nuo priežiūros priklauso (dar ir kažkiek genai). Bet jei valomi nuop išdygimo, manau rimtų bėdų galima išvengt. Mačiau aikštelėj mergaitę sykį, jau kalbanti, bet dar ne mokyklinukė - nusišypsojo, tai net pasimečiau - juodi išgedę dantukai priekyje visi
nežinau žinoma, bet įtariu, kad tai nepriežiūros pasėkmė...
_Matilda_ parašė:
Sutinku ir aš - manau čia tik nuo priežiūros priklauso (dar ir kažkiek genai). Bet jei valomi nuop išdygimo, manau rimtų bėdų galima išvengt. Mačiau aikštelėj merga…
Na cia velgi manau gincytinas dalykas, gali buti ir paveldejimas, gali buti, kad vaikas neleidzia plaut dantuku. Pvz mes valom dantis 2 kartus dienoj, bet tas valymas visada su pykciais didziausiais. Pats nusitveres laksto su tuo dantu sepetuku, bet plaut nesiduoda nors tu ka, tai dziaugiuos bent siek tiek pataikiusi paplaut dantukus.
_Matilda_ parašė:
Sutinku ir aš - manau čia tik nuo priežiūros priklauso (dar ir kažkiek genai). Bet jei valomi nuop išdygimo, manau rimtų bėdų galima išvengt. Mačiau aikštelėj merga…
Turiu drauge jos sunui 3 metukai mazas bego su buteliuku ir griuvo tiesiai ant buteliuko su burnyte. Ir dabar visi priekiniai dantukai juodi tiesiogine zodzio prasme ir istrupeje iki puses. Mamyte pergyveno o daktarai paguode kad tai tik pieniniai dantukai.
Mes dantukų dygimui vartojom Viburcol žvakutes nakčiai reguliariai, bet skirtumo nepastebėjau
tada dar dentinox bandėm, na ir galiausiai nieko neduodu iš vaistų
kol kas aišku dygo pakankamai ramiai, neskaitant irzlumo ir neramių naktų. Dėl dantų valymo man irgi kyla klausimas, ar tik su vandeniu užtenka? Be to anksčiau jai patiko valytis, dabar nelabai duodasi ypač višutinio.
Cia tik mano nuomone,bet kam ta pasta? Pvz mums 5 kapliukams pakanka sterilaus binto ant pirsto ir vandens. Kazkuri mama raso,kad vaikas neduoda sepetelio burnon idet...tai kur jis duosis??? Dantenos paraude,sutine,pilna burna dygstanciu dantu,tai kaip gi dziaugtis tuo sepeteliu burnoje? Mano galva pradziai dantukams pakanka valymo marle ar kt skudureliu. Va jau nuo kokiu 2m,ir tai ziurint kas ten per situacija vaiko burnoje butu galima bandyt sepetelius,pastas ir t.t.
14 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai