Rovela parašė:
Diskusija perkelta iš kitos temos
Man irgi įdomu ko atsisakėte?
Viršsvorio kol kas neturiu ir nėštumų daugiau neplanuoju
Policistinių kiaušidžių sindromas (PKS) yra įgimtas hormoninis sutrikimas, siejamas su hormonų disbalansu bei jo nulemtais ovuliacijos sutrikimais. Skaityti
visą straipsnįRovela parašė:
Diskusija perkelta iš kitos temos
Man irgi įdomu ko atsisakėte?
Viršsvorio kol kas neturiu ir nėštumų daugiau neplanuoju
Sveikos, apsilankiau nesenai pas ginekologę kitą visai, nauja pabandyti, ir ji man sako, kad pas jus viena kaip ir policistine kiaušidės, ciklas reguliarus, jokių skaumų ar pnš nėra simptomų, kiti du daktarai pas kuriuos lankiausi, nei vienas nesakė, kad pas mane jos kažkokios ir pažiūrėjau ką iš seniau rašė, kad viskas normoje.. tai kaip čia taip gali būti?
Happywife parašė:
Sveikos, apsilankiau nesenai pas ginekologę kitą visai, nauja pabandyti, ir ji man sako, kad pas jus viena kaip ir policistine kiaušidės, ciklas reguliarus, jokių s…
Kiek man pasakojo ginekologe, tai priklauso nuo kiekvieno ciklo. Pas mane irgi budavo viena kart policistines, kita kart normalios, kita kart vel policistines. Ir abejojau gydytoju kompetencija, bet veliau viena paaiskino, kad tas vaizdas priklauso nuo ta cikla veikianciu visu lyt hormonu tiesiog. Tai pvz ta menesi kai atrodo policistines, gali but padidinti lh fsh ir pns, o kitakart kai normaliai atrodo kiausides - tyrimai gali but normalus. Na kazkas tokio.
Laukiugandro parašė:
Kiek man pasakojo ginekologe, tai priklauso nuo kiekvieno ciklo. Pas mane irgi budavo viena kart policistines, kita kart normalios, kita kart vel policistines. Ir a…
Na įdomiai... liepė ateiti kitą mėnesį iš kart po mėnesinių.
Sveikos.
Turiu tokį klausimėlį. Ieškant nepastojimo priežasties man nustatė policistines kiaušides, dėl to atliko ivf ko pasekoje susilaukiau savo vaikučių. Daugiau jų neplanuoju, todėl pastojimo dalis nėra aktuali. Aktuali yra sveikata. Ar gydotės, vartojate kokius vaistus ne siekdamos susilaukti vaikelio, o dėl pačios ligos? Simptomų sunkių neturiu, tik labai varginančius veido bėrimus, nereguliarų ciklą. Neseniai buvau vizite, bet su savo ginekologe apie tai pamiršau pakalbėti. Gal kas susidūrėte. Ačiū už pasidalinimus.
Mums su pks pirmoj vietoj rekomenduojama gerti inozitolį, kuris daliai moterų padeda sureguliuoti ciklą. Tada dar galima omega3 ir vit D dėl uždegimo organizme mažinimo. Pati geriu dar magnio bisglicinatą vakare, nes turiu bėdų su miegu.
Jei vargina veido bėrimai, galimai testosteronas yra padidėjęs. Jį gali padėti mažinti reguliarus gėrimas šaltmėtės (spearmint) arbatos, bet aš pati geriu nereguliariai, tik kai arbatos norisi.
O šiaip labai rekomenduoju apsilankyti pas endokrinologą ir pilnai išsitirti dėl pks. Ginekologai gali tik apžiūrėti kiaušides ir pasakyti, ar jos policistiškos ar ne, bet apie pačią ligą ir jos suvaldymą geriausiai žino endokrinologai.
Tikriausiai reiks pasidaryti hormonų kraujo tyrimus kaip LH, FSH (nustatyti pks), testosteroną, insuliną ir gliukozę (nustatyti insulino rezistenciją). Dar pasidarykit vit D tyrimą.
Po endokrinologo galit nueiti pas dietologą, kad pamokytų, kaip ta mityba turi atrodyti prie pks
Becca parašė:
Mums su pks pirmoj vietoj rekomenduojama gerti inozitolį, kuris daliai moterų padeda sureguliuoti ciklą. Tada dar galima omega3 ir vit D dėl uždegimo organizme maži…
Ačiū už patarimus.
Pas endokrinologę buvau, bet dėl kitos priežasties, tai jai užsiminus nesureikšmino pks. Bet ir tyrimai daryti buvo bendriniai. Ateityje matyt reikės apsilankyti dar kartą.
1 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai