2025.11.17 10:29 (prieš 1 mėn.)
Manau visada pradžia sunki kai vaikas nesupranta ko jūs iš jo norit ir ko lendant į burną.
Mes visada kartu einam valyt dantų ir taip, pradžiai bandžiau pati valyt, verkė bijojo, po to tiesiog duodavau minkštą šepetėlį pačiam, nes jį kramtydavo (curaprox baby) , o pati dirbdavau animatore, kaip smagu tuos dantis valyti, po kiekvieno valymo eidavom nusišypsot į veidrodį, kalbamės kokie balti, sveiki ir gražūs dantys. Faktas, kad įprotis susiformuoja ne per dieną, bet jei nieko nedarysit, nemanau, kad vėliau bus lengviau
šiai dienai mane vaikas ir ryte ir vakare vedasi į vonią valyt dantų, pasiguldau ant kojų ir žino, kad darysiu su šepetukų "tap tap", šepetuką patapšnoju į dantų pastą nuo rankos. Turim du vieno danties šepetėlius, vienas pas jį rankoje, kitas pas mane, kol jis jį kramto, aš išvalau 9dantis.
Sėkmės įjungiant savo vaizduotę ir žaidimo forma formuoti įprotį, nes tikrai lengviau viską mesti, nei dėti pastangas kiekvieną dieną, kad ir atrodo vėl viskas nuo 0, po kelių dienų pripras
o dantukai nuo maisto jau tikrai apsineša.