Šilo_uoga parašė:
Neee, kažkam originalių idėjų nickui pritrūko 🙈😃
Pasikeičiau,kad neapsiverktumetė dėl tokio beprasmiško dalyko🙈
Šilo_uoga parašė:
Neee, kažkam originalių idėjų nickui pritrūko 🙈😃
Pasikeičiau,kad neapsiverktumetė dėl tokio beprasmiško dalyko🙈
Krasula parašė:
O jei nuo kitos motinos pieno pilvuką susuks, tai ech. Pasieškosim kitos donores pieno...
Su mišinuku yra gilesnė problema. Jis nesuteikia ir nepalaiko mikrofloros - nesibrandina žarnynas kūdikiui. Pats žarnynas nieko gero nemoka skaidyti ir įsisavinti, jam reikia apsisėti gerosiom bakterijom. Tai motinos pienas yra toks paruoštas, grynai kad įsisavintų. Tai yra daugiau, nei galima išskaičiuoti sudėtyje x baltymų y mineralų ir t.t. - klausimas išlieka, kokiu pavidalu tai patenka į organizmą. Plius MP yra ir prebiotinis (skatinantis tos mikrofloros apsigyvenimą). Na tai į mišinius irgi privaroma prebiotikų, bet jie yra vistiek.. nu kaip čia išsireikšt - negyvas daiktas. Kaip fosilijomis trintomis bandyt maitintis, vietoje šviežios mėsos. Įsisavinama kažkiek ten tų karvės baltymų, riebalų - kurių daug daugiau yra, bet terpė mikroflorai labai kitokia. Paprastas eksperimentas - padėkite paruoštą mišinį surūgti, ir matysit, kaip skiriasi nuo "kefyro"...
fenix parašė:
Aš nuolat domiuosi, mokausi, bet vistiek nu paviršių tik žinau. O tie antivakseriai pasižiūri 3 video, ir jau ekspertaiIr eina visiems aiškinti, platinti…
Ir dar kas juokingiausia, kad turiu tokį kaip sakant 'perliuką' aplinkoj. Tai del to pačio erkinio encefalito tai atsimenu putos iš burnos bėgo kaip pasakojo koks brūdas ta vakcina. Dabar kai 3 žmonės mirė aplinkoj nuo erkinio encefalito, tai sako gal ir man gerai būtų tą skiepą gaut. Tai taip norėjos pasakyt' nejaugi tą brūdą dabar į save leisies', bet pratylėjau, nes ale gera mergaitė esu, nesinorėjo pykčių. Beja ir ta moteriškė labai balsą kelia tai galvoju dar to betrūko kad rėkaut pradėtų
Dar kas juokinga, kad 'antivakserių' teiginiai kaip maldos būna išmoktos žodis į žodį, tiek iš aplinkos kai kalba, tiek forumuose.
Krasula parašė:
Zinot merginos dabar taip juokas sueme. Galvoju kaip gerai, kad jau is temos 'pasipykim' musu daugiau niekur neperkels.
Sake dar gali permest žemiau, tai visada yra kur eit pirmyn 😁 o as irgi jums pritariu dėl pieno donorystės. Man irgi tai nebūtų priimtina. Bet pagal kai kurias privalo būti priimtina ir viskas 😁
Daphne parašė:
Laimingos šių laikų aristokratės. Fuj išvis moters pienas. Geriau mišinys, jei ką naujagimis pakentės pilvo bėdas kol pritaikys mišinuka.
Tai ir nuo mamos pieno vaikui gali būt bėdų su pilvuku😂
Vabaliukas09 parašė:
Ir ne tik su pilvu bėdos bet ir įvairiausios alergijos,kai mama "sėdi tik ant košes" čia irgi nieko tokio 😂 mišinys gi belekoks baisus dalykas TIESIOG BLOGIS!😂
mumy2 parašė:
Ir ne tik su pilvu bėdos bet ir įvairiausios alergijos,kai mama "sėdi tik ant košes" čia irgi nieko tokio 😂 mišinys gi belekoks baisus dalykas TIESIOG BLOGIS!😂…
Būtent,čia viena tai įrodinėja jog net pavojingus vaistus vartojant galima žindyti nes kažkokiam fake puslapį rašo jog jie suderinami su žindymu,nors net tyrimai su tais vaistais neatlikti tarp žindančių moterų. Taip sutinku ansktukam dėl galbūt nesusiformavusio žarnyno mp geriau net jei tai ir donorės nes lengviau virškinamas negu pm.
fenix parašė:
Su mišinuku yra gilesnė problema. Jis nesuteikia ir nepalaiko mikrofloros - nesibrandina žarnynas kūdikiui. Pats žarnynas nieko gero nemoka skaidyti ir įsisavinti, …
Tai yra moksliniai duomenys ir visiska tiesa.
Tačiau mano mama maitino mane tik du mėnesius, jai pradėjo trūkti pieno, tuomet mamos anyta, mano močiutė iš tėvo pusės nusipirko karvę. Ir maitino mane tuo pienu po lygiom galim su avižom ir t.t., na ten mama pasakojo kaip jos ten darydavo, bet tikrai neprisimenu to, be to, nesinori ir mamai kaip sakant primint apie tai, kad ji 'nežindė'
Išaugau sveikas, normalus vaikas, jokių lėtinių ligų neturiu, viskas normalu. Aišku kaip ir visi sergu, bet silpnu imunitetu skųstis negaliu, pas daktarą ne ginekologą, nebuvau jau 4 metus.
Apskritai turiu tokią mažą knygelę ten kur med. Įrašai, kad registratūroj net stebisi. Nes ten tik med komisijos popieriai, na kur reikejo kai į mokyklą ejau pereit.
Mano pavyzdys tikrai nereiškia kad visiems taip. Tačiau mano aplinkoje yra ir daugiau moterų kur maitino mišinuku, o ankščiau sukdavosi iš padėties kaip mokėdavo, dažnai to pieno dėl to pačio streso ar nepakankamos mitybos gamindavosi mažai.
Bet tik mama žino kas jos vaikui geriausia(neskaitant kai jau vaikas rimtam pavojuje ir t.t., kai tai būtina) o ne tada kai tai tiesiog brukama kaip alternatyva ir taip esant sunkiai psichologinei būklei mamos.
mumy2 parašė:
Ir ne tik su pilvu bėdos bet ir įvairiausios alergijos,kai mama "sėdi tik ant košes" čia irgi nieko tokio 😂 mišinys gi belekoks baisus dalykas TIESIOG BLOGIS!😂…
Pamiršote paminėti dar ir rūkymą ir alkoholį, o kur dar žolytė 🙈 kiek aš žinau donores tiria ir iš bet ko donorystei pieno nepriima. Vaikams daug reciau pasireiškia alergija mamos pienui. Va karvės pienui dažna alergija.
Vabaliukas09 parašė:
Ne negali, šioj temoj yra tik vienas pasirinkimas. Pas tave nėra, paimsim pas kitą. Čia kaip darbdaviai sako 'nepakeičiamų nėra'
7 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
9 testuotojų vertinimai