Anita31 parašė:
Sveikos, kam aktualu, KK imuninio nevaisingumo paletės nebedaropadaro tik pavienius kažkokius imuno tyrimus, nelabai duodančius bendrą imuno vaizdą...
Tai vistik mano turima info buvo teisinga 😞 Gaila labai..
Manoma, kad apie 20 proc. nevaisingumo atvejų susiję su imuninės sistemos funkcionavimu. Skaityti
visą straipsnįAnita31 parašė:
Sveikos, kam aktualu, KK imuninio nevaisingumo paletės nebedaropadaro tik pavienius kažkokius imuno tyrimus, nelabai duodančius bendrą imuno vaizdą...
Tai vistik mano turima info buvo teisinga 😞 Gaila labai..
KK bent jau mano atveju nedarė kažkokių išskirtinių tyrimų, dalis jų prieinami daugelyje laboratorijų (BKT, imunoglobulinai, feritinas, skydliaukės tyrimai). Tikrai imuniniai tyrimai, mano supratimu, yra tik limfocitų fenotipavimas (imunograma) ir antikūnai prieš kiaušidžių antigenus, placentos antigenus, spermatozoidus, gimdos antigenus.
Limfocitų fenotipavimą/ limfocitų subpopuliacijas galima pasidaryti mokamai:
1. Pigiausia pas B Rygoje (45€). Ji man minėjo, kad kažkur netoli LT sienos yra laboratorija, kuri taip pat daro šiuos tyrimus. Iš Šiaulių ten turėtų būti visai patogu važiuoti. Manau, telefonu pasakytų, kur kreiptis, jei iki Rygos neišeina nuvažiuot.
2. Vilniuje tyrimą mokamai atlieka Santaros klinikos. Vienas rodiklis berods 20€, bet jų reikia kelių (T, B limfocitai, NK, gal dar kažkas), tai mažiausiai 60€.
3. Dar viena galimybė - NVSPL (turi padalinį ir Kaune). Jų kainos nežinau.
Kai kuriuos iš mano minėtų antikūnų tiria privačios laboratorijos. Buvau radus, bet jau nepamenu. Google atsakytų.
Taigi, nereikia nusiminti. Aišku, privačiai tyrimai kainuoja, bet "aklos" IVF procedūros kainuoja ne tiek. Apie praradimų skausmą net nekalbu...
Daro ir Kauno poliklinikoje, gal nevisuose padaliniuose, bet Dainavos poliklinika tikrai daro, esu dariusis bent 2 kartus, kainos kaip Santarose. Prieš einant darytis, reikia išsirašyti tyrimų pavadinimą su jų kodu, nes retai daromi tyrimai
Atsakymai ateina laiku, iš kitos privačios laboratorijos Kauno padalinyje (ten kaina gerokai didesnė)
Sveikos, o gal žinot kokius tada KK daro tyrimus? Man tik pati pradžia imuno kelionės, esam su vyru užsiregistravę po 3sav. į Kauną, bet jeigi daro tik "BKT, imunoglobulinai, feritinas, skydliaukės tyrimai" gal net neverta važiuoti, nes apart imunoglobulinų šiuos tyrimus turiu.
Anita31 parašė:
Nevaisingumo paletė, tai čia visi tie CD?
Fado parašė:
Sveikos, o gal žinot kokius tada KK daro tyrimus? Man tik pati pradžia imuno kelionės, esam su vyru užsiregistravę po 3sav. į Kauną, bet jeigi daro tik "BKT, imunog…
Aš pati nespėjau jos pasidaryti, bet kaip suprantu ten nemažai šioje temoje minimų tyrimų įeidavo. Man padarė ENA tyrimą, nes ANA teigiamą turiu ir imunoglobulinus. Pagal imunoglobulinus viskas ok, o dėl autoantikunu nieko negalėjo pasakyti, sakė pasigilins ir pirmadienį paskambins papildomai konsultacijai, nes kaip ir jokių autoimuninių lygų simptomų nejaučiu. Vyrui skydliaukė ir viskas.
Fado parašė:
Sveikos, o gal žinot kokius tada KK daro tyrimus? Man tik pati pradžia imuno kelionės, esam su vyru užsiregistravę po 3sav. į Kauną, bet jeigi daro tik "BKT, imunog…
Mano išraše CD vadinami imunograma, o mano minėti antikūnai - autoimuninio nevaisingumo palete. Tirta 2022 m. sausį.
5 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
4 testuotojų vertinimai