Sveikos merginos,
Tik neužsipulkit, nes mano nuomonė ir žinios gali ne visoms patikti.
Svoriui numesti būdų yra įvairiausių, tačiau ne visi jie sveiki... Šis būdas yra vienas iš sveikesnių, bet....
1. Baltymai be vaisių ir daržovių nepasisavinami organizmo pilnavertiškai
2. Gyvūninės kilmės baltymai rūgština organizmą, kas vėliau įtakoja didesnę tikimybę sirgti vėžiniais susirgimais. todėl prie gyvūninės kilmės baltymų BŪTINA valgyti daržovių.
3. Žmogui būtina gerti vandens 30 g jo 1 kilogramui svorio. Ypač valgant daug baltymų tai SVARBU.
4. Dietoje (bent jau pirmame puslapyje kur trumpai parašyta) nenurodyti AUGALINĖS KILMĖS BALTYMAI. Jų gausu ankštiniuose augaluose - pupelėse, žirniuose ir nevalytuose grūduose, ypatingai daug baltymų yra lęšiuose, avinžirniuose ir sojų pupelėse. Čia reikia atkreipti dėmesį, kad augalinis maistas turi visas reikalingas aminorūgštis. Ir kad būtų sveika mityba, augaliniai baltymai turėtų sudaryti 60-70 proc. visų per dieną gaunamų baltymų.
Ištrauka iš vieno straipsnio:
"Žmonės vartoja per daug baltymų
Dauguma žmonių (išskyrus trečio pasaulio šalis) šiandieną vartoja per daug gyvulinės kilmės baltymų. Perteklinis baltymų vartojimas sukelia įvairias problemas: rūgština organizmas ir to pasekmė - organizmas ima iš kaulų kalcį, kad neutralizuotų susidariusią rūgštį. Baltymų virškinimas apkrauna organizmą ir taip pat didelis krūvis tenka inkstams, nes inkstai pašalina baltymų virškinimo apykaitos produktus, tokius kaip šlapalą, šlapimo rūgštį, kreatininą. Nepanaudoti baltymai yra paverčiami į riebalus (jei tos kalorijos yra nesunaudojamos). Taip pat perteklinis gyvulinės kilmės baltymų vartojimas siejamas su daugeliu ligų: vėžiu, širdies ir kraujagyslių ligomis (aukštas spaudimas, aterosklerozė - kraujagyslių susiaurėjimas ir sustandėjimas, kas taip pat yra viena iš padidėjusio kraujospūdžio priežasčių ir kt."
Žodžiu, mano patarimas ir išvada: nepasikliaukite aklai jokiomis dietomis, domėkitės sveika mityba, ieškokite informacijos...
Aš pati laikausi dietos, kurią vadinu sveika mityba. Jos pagrindas yra baltymai, didžiąją dalimi augalinės kilmės baltymai, bet aš valgau ir mėsytę, ir daug daržovių bei vaisių. Svoris nešokinėja pirmyn atgal, o aš šitaip galėsiu maitintis visą gyvenimą, nes neperkraunu savęs vienos rūšies produktais, kurie galėtų atsibosti.
Svėriau 92, dabar sveriu 69kg ir lieknėju toliau. Taigi, žinau apie ką kalbu... Esu ne tik lieknėjanti, bet ir tikrai sveika... Jokios ligos nekimba, kraujo tyrimai geri, savijauta NUOSTABI.
BET RECEPTUKŲ NEBLOGŲ TIKRAI RADAU. tik va daržoves beveik visur reikia dasidėti...