Vabaliukas09 parašė:
Aš skaitau mokslinius ledinius ir straipsnius who.int praverstų ir tau ,be to DELFI jei rašo straipsnius dažnai nurodo šaltinius į mokslinius straipsnius kurias rėm…
Aš jau senai pamiršau kas yra YouTube, na kiek vaikui mokslam reikia kažką pažiūrėti. Delfi išvis neatsimenu kada mačiau. Aš renkuosi man patikimą informaciją. O tamsta lygiai taip pat nebaigusi jokių mokslų susijusių su medicina. Na bet aš jau esu baigusi ką man reikėjo, o ir taip dar mokausi tai kas man šiuo metu aktualu. O tau šiaip dar anglų kalbą reikėtų pasimokyti, nes būna įkeli straipsnį, bet nieko bendro apie ką kalbi nieko nebūna, tik tavo galvoje. 😉
mumy2 parašė:
Ir ne tik su pilvu bėdos bet ir įvairiausios alergijos,kai mama "sėdi tik ant košes" čia irgi nieko tokio 😂 mišinys gi belekoks baisus dalykas TIESIOG BLOGIS!😂…
Alergijos iš karto nepasireiškia, kaip ir visa kita. Netoleravimas taip pat gali būti ir nuo savo mamos pieno. Niekas niekada nežinos kaip bus. Bet lengviau mamai sukontroliuoti mitybą ir duoti tai kas geriausia, nei kelis mėnesius taikyti pm. Kas dėl donorinio, tai irgi yra skiriama kur kas kaip. Jei kūdikis netoleruoja karvės pieno baltymo, tai jam ir donorinis bus toks.
Vabaliukas09 parašė:
Būtent,čia viena tai įrodinėja jog net pavojingus vaistus vartojant galima žindyti nes kažkokiam fake puslapį rašo jog jie suderinami su žindymu,nors net tyrimai su…
Fake, tu, fake. Pasidomėk apie žindymą daugiau pradžioje, tada galima diskutuoti.
fenix parašė:
Ar tikrai? Kiek žinau - alergija yra laktozei. O ji yra visų žinduolių piene, tai dėl to bent jau - jokio skirtumo. O gal jūs žinote kažkokį kitą, tik karvėms būdin…
Alergija yra karvės pieno baltymui - kazeinui, laktozei būna netoleravimas. Karvės pieno baltymas patenka į mp, laktozė bet kuriuo atveju yra mp. Kazeinui alergija gali pasireikšti bet kokiu gyvenimo tarpsnių, bet ne anksčiau kaip 2 sav po gimimo. Su laktozė kiek sudėtingiau. Jei nustatomas laktozės netoleravimas nuo pirmų dienų tai jau galaktozemija kas reiškia, kad teks duoti spec pm, tačiau būna ir kai laktazės fermentas palaipsniui mažėja kol išnyksta iš organizmo, tai pasireiškia anksčiausiai apie 2 m, tada jau spec mitybą galima taikyti. Mamai net vartojant produktus be laktozės, jos kiekis mp nemažėja, tačiau atsakius pieno, jo produktų ir kryžminių produktų iš organizmo pasišalina karvės pieno baltymas ir galima sėkmingai žindyti.