2021.02.01 15:03 (prieš 5 m.)
Krasula parašė:
o ne tada kai tai tiesiog brukama kaip alternatyva ir taip esant sunkiai psichologinei būklei mamos.
Ai, aš nežinau, ar taip jau brukama. Daug žmonių moka įsižeisti dėl bet ko - tarsi ieško kaip su radaru, kur čia užsikabinti. Dažnokai net ne jiems rūpimais klausimais įsižeidžia
Jaučiu buvo klausimas - ar nenorėtumėte. Paskui keičiasi personalo pamainos, tai ir vėl užklausti gali - o ką, kodėlgi ne. Geriau, kai paklausia, negu kad pirma aprėkia, o paskui tik pasitikslina (taip buvo man, ryte atėjus aprėkė kad naujagimį badu marinu iki dehidratacijos, kai tuo tarpu jis visą naktį buvo mišinuku maitintas (man pienas labai vėlavo)).
O šiaip tas psichologinis aspektas vistiek įdomus. Kad karvės pienas normaliau ir priimtiniau, nei kitos moters. Normalizuota socialiai - karvės pienas, o dar nenormalizuota - moterų pienas. Man tokie dalykai įdomūs, jie būna skirtingi nuo kultūros, nuo laikmečio ir pan. Pvz yra kultūrų kur normalu valgyti visokias gyvas lervas, apgraužti kątik iškeptos beždžionės veidą - niekas dėl to net nemirkteli. O mums tai yra labai šlykštu, bet ne dėl to - kad esame arčiau kokios aukštesnės tiesos, o vien dėl to, kad esame užaugę visuomenėje, kur tai nepriimtina. Mums atrodo, kad mums natūraliai šlykštu. Bet ištikro ne - tai suformuota, o ne įgimta