2014.01.20 15:38 (prieš 12 m.)
Na jaigu kalba pasisuko apie Anglijos medicinos sistema, nesciuju prieziura ir pogimdyvine prieziura,tai galiu pasakyti, kad nestumo prieziura galeciau ivertinti 5 is 10, o pogimdyvine prieziura 2 is 10..
Apie nestuma neissiplesiu pasakodama kokiu kurijozu man cia yra su tais daktarais buve,bet vienas atvejis buvo,kai jau buvau su dideliu pilvuku 31oje savaiteje, ir nukritau nuo laiptu stipriai,ant uzpakalio nudardejau i apacia, baisiai visur skaudejo, paskambinau i ligonine, o jie man pasiule paracetamolio.Sakau as noriu atvaziuot kad jus mane apziuretumete,nes man skauda pilva,sako mes negalim jusu apziuret,nes jus nei kraujuojat nei vandenys nubego.. Na cia vienas is pavyzdziu...
O kai pagimdziau, nors ir MW daznokai lankesi pas mumis pirmomis dienomis, bet ko bepaklausi, ar kuo bepasiskundi - it's normal! Pvz del vaiko slogytes,sakau vaikas baisiai sloguoja, - it's normal , issiciaudes! O mum kuo toliau tuo blogiau su slgyte buvo, prisiskaiciau kad reik naudot juros vandenuka ir aspiratoriu, taip ir gydomes patys..Toliau del vitamino D. Jokiu budu neduot vaikuj! Misinuke jo pakanka! O visur statistikose tik ir raso, kad Airijoje ir Anglijoje daugiausia vaiku serganciu rachitu,kadangi tenai neduoda vit D, o jis yra BUTINAS! Dar kai pamate stovincia pankuoliu arbatele, pradejo aiskinti,kad mes esam is skirtingu kulturu, ir kad ju (anglu) kultura nepripazysta davimo arbateles leliukam, o mes supranti kisam jiems viska ko reikia ko nereikia..Ai nu ir dar dauk niuansu...
Tad is savo patirties,darausi isvadas, kad si medicinos sistema man tikrai ne prie sirdies. Nes jauciuosi pati sau daktare.. Aciu Dievuj siais laikais internetas yra, ir visokie forumai,kur mamos dalinasi savo patirtimi..
Bet kiekvienam savo ;)