vazonelis1 parašė:
Sveikos merginos, man klausimas, kada nusprendėte, kad prieš planuojat pvz FET kreiptis pas imunologus? Turime dar du šiaudelius, bet aklai jų naudoti nenorime...…
Po 1 nepavykusio FET
Manoma, kad apie 20 proc. nevaisingumo atvejų susiję su imuninės sistemos funkcionavimu. Skaityti
visą straipsnįvazonelis1 parašė:
Sveikos merginos, man klausimas, kada nusprendėte, kad prieš planuojat pvz FET kreiptis pas imunologus? Turime dar du šiaudelius, bet aklai jų naudoti nenorime...…
Po 1 nepavykusio FET
vazonelis1 parašė:
Po 3 persileidimu, mazdaug 8 men iki ivf.
vazonelis1 parašė:
Mes po antro karto, kazkaip kai pirma karta kele svieziam, tai tiesiog nurasem "nesekmei", kad galimai organizmas buvo issekes po visu stimuliaciju ir punkcijos
Laba, gal galite priminti kur Lietuvoje daro KIR, tikrai mačiau ir neberandu 🙈 taip pat kokios nuomonės/patirtys ar verta iš vis daryt pvz KIR, kariotipus, jei pirmas IVF buvo sėkmingas iš pirmo karto natūraliam cikle, o vėliau nei FET nei antras IVF nepavyko? Kur ieškotumėte priežasčių? Nei Žurman nei Žiobakas nieko nepatarė papildomai tirtis, bet forume matau labai daug visokių tyrimų, tik sugebėk atsirinkt😵
OctoberMom parašė:
Laba, gal galite priminti kur Lietuvoje daro KIR, tikrai mačiau ir neberandu 🙈 taip pat kokios nuomonės/patirtys ar verta iš vis daryt pvz KIR, kariotipus, jei pirm…
Labutis, Synlab atlieka, pavadinimas KIR receptorių genotipavimas, tik dėl gydymo, jei reiktų, tai ir man aktualu, ar Lietuvoje kažkas tuo užsiima ;)
irmyte7 parašė:
Labutis, Synlab atlieka, pavadinimas KIR receptorių genotipavimas, tik dėl gydymo, jei reiktų, tai ir man aktualu, ar Lietuvoje kažkas tuo užsiima ;)
KIR gydymas - tai yra limfocitu keitimas atliekamas LIT terapija. Zinau, kas atlieka Lietuvoje pasenusiais neveiksmingais metodais, pati ten dariausiai ir sugaisau daug brangaus laiko, todel nenoreciau dalintis rekomendacija. Tikrai neverta ten, nei vienai moteriai is forumo nesuveike. Ju metodai moksliskai įrodyti, kaip neveiksmingi. Bet jei labai norit pasiskaitinekit tema, tikrai bus pamineta, kur daryta.
Atlikti reikia Rygoje, ten ir atlikineju dabar.
Karolina12345 parašė:
KIR gydymas - tai yra limfocitu keitimas atliekamas LIT terapija. Zinau, kas atlieka Lietuvoje pasenusiais neveiksmingais metodais, pati ten dariausiai ir sugaisau …
Kaip manote, ar verta tirtis jei pirmas IVF buvo sėkmingas? Kaina nemaža gaunas, bet nežinau net ka tikslinga tirti kai vėliau buvo tiek nesėkmių
OctoberMom parašė:
Kaip manote, ar verta tirtis jei pirmas IVF buvo sėkmingas? Kaina nemaža gaunas, bet nežinau net ka tikslinga tirti kai vėliau buvo tiek nesėkmių
Kazkada jums rasiau, kad nieko neismanau del antrinio nevaisingumo, tai nezinau, ar KIR tyrimas jums butu tikslingas, logiskai mastant - ne
Karolina12345 parašė:
Kazkada jums rasiau, kad nieko neismanau del antrinio nevaisingumo, tai nezinau, ar KIR tyrimas jums butu tikslingas, logiskai mastant - ne![]()
Kai skaiciau imuninio nevaisingumo tema, ten buvo moteru - kurios susilauke sekmingai naturaliai vaika, ar net du - o vat kai uzsimane sekanti, prasidejo problemos - ir pasirodo turi KIR-AA. As galvoju - kad gal su metais tas imuninis nevaisingumas suaktyveja labiau, sukyla uNK arba sumazeja, priedu kiraa - ir gaunasi, kas gaunasi
OctoberMom parašė:
Aš irgi apie antrinį nevaisingumą nelabai ką išmanau, bet skaitant medžiagą apie imuninį nevaisingumą dažnai būna išskiriami ir stebimi antrinio nevaisingumo atvejai. Kaip suprantu, tiek krešėjimo sutrikimai, tiek skydliaukės veikla gali kisti per laiką ir tapti kliūtimi pastoti antrą kartą.. Knygoj "is your body baby friendly?" rašoma, kad imuninis atsakas į tą patį partnerį irgi gali kisti metams bėgant, nes jeigu yra agresyvesnis imunitetas, jis laikui bėgant išmoksta atpažinti partnerio ląsteles ir pradeda gaminti netgi naujus antikūnius pulti spermatozoidus ir/ar embrioną. Čia panašiai kaip su virusais, jeigu prasergi vieną kartą/pasiskiepiji, organizmas įgauna antikūnių ir kitą kartą greičiau atpažįsta "priešą". Man truputį sunku suvokt kaip kartais organizmo mechanizmas taip užsikuria veikti prieš gamtą, bet panašu kad bėgantis laikas ypač nedėkingas natūraliam bandymui pastoti poroms, kurios turi būtent imuninių vaisingumo problemų.. Dar kai lankiausi pas Darinską, jis minėjo kad ypač blogai yra lytiniai santykiai be apsaugos menstruacijų metu, nes tada gaunasi tiesioginė reakcija 🫣
5 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai