tuwuha parašė:
Va radau info lapelį:
Ovitrelle skiriama su kitais vaistais
Keista kazkaip, man ovitrelle visa tik kad ovuliuotu skiria. O brandinimui bemfola
tuwuha parašė:
Va radau info lapelį:
Ovitrelle skiriama su kitais vaistais
Keista kazkaip, man ovitrelle visa tik kad ovuliuotu skiria. O brandinimui bemfola
Sveikos
Vakar sulaukiau mm, nesėkminga 3-ioji stimuliacija
ryt einu pas gydytoją dėl tolimesnės eigos.. Praeitą kartą sakė jei nepavyks, tuomet reikės metforminą pabandyti... Irvutė, kaip Jums šis ciklas?
O įsitraukiant į dikusiją, tai pamenu, kai man vienas iš gydytojų (dabar nepamenu kuris
) yra sakęs, kad folikulas net ir po Ovitrelle suleidimo ovuliuos tik tada kai bus tinkamas ovuliuoti (dėl to matomai ir skiria taip ilgai tuos nd pagal grafiką daryti), vadinasi jis tik užtikrina, kad neperaugtų ir folikulas ovuliuotų sulaukęs brandos.
Chemike93 parašė:
Keista kazkaip, man ovitrelle visa tik kad ovuliuotu skiria. O brandinimui bemfola![]()
Man bemfola rašė auginimui, nes su letrozole letai augo, o kai paago tada ovitrelle. Čia sakau nuo gydytojos metodikos daug kas priklauso. Maniškė aplamai nedaro stimuliacijos be ovitrelles ir progesterono po stimuliacijos, nes kiek ji sako, tai yra bendra stimuliacijos eiga.
Agnur parašė:
Sveikos![]()
Vakar sulaukiau mm, nesėkminga 3-ioji stimuliacijaryt einu pas gydytoj…
Kaip gaila...
o viskas gerai vyko?
Dėl metformino tai aš dariau HOMA-IR testą, tam reikia pasidaryti gliukozė serume ir insuliną. Tada bus aišku ar reikalingas ir veiksmingas bus metforminas. Pas mane buvo 2.1 insulino rezistentiškumas, kai norma iki 1.5, geriau metforminą gal puse metu ir dabar pakartojau tyrimą 1.7, dėl to bent džiaugiuosi
tuwuha parašė:
Kaip gaila...o viskas gerai vyko?
Dėl metformino tai aš dariau HOMA-IR testą, tam reikia pasidaryti gliukozė serume …
O kuo svarbus insulino rezistentiskumas? As turiu pks, geriu metformina. Bet taip iki galo man neaisku, kuo jis turetu padeti..
Aigust parašė:
O kuo svarbus insulino rezistentiskumas? As turiu pks, geriu metformina. Bet taip iki galo man neaisku, kuo jis turetu padeti..
Kaip suprantu tai susiję su PKS, nes insulinas ar gliukoze mažina estogenus lyg ar dar kažkokius hormonus ir pablogina PKS, bet čia seniai iš pokalbio su gine, tiksliai jau nebepamenu. Aš irgi PKS turiu, dėl to turėjau konsultacija su endo, kuri man liepė pasidaryti tokį tyrimą ir tik tada skyrė metforminą. Kiti gydytojai kiek skaitau čia forume šiaip išrašo ir tiek
dabar kartojau visus tyrimus ir kaip ne būtų keista visi tyrimai pagerėjo kažkiek. Aišku dar ir daug vit geriu, gal tas irgi turi esmės. Dietos gaila niekaip neišeina laikytis..
tuwuha parašė:
Kaip suprantu tai susiję su PKS, nes insulinas ar gliukoze mažina estogenus lyg ar dar kažkokius hormonus ir pablogina PKS, bet čia seniai iš pokalbio su gine, tiks…
As zinau, kad tiesiog ta metformina skiria ir tiek. Tai ir geriu, nors nesuprantu, kokia jo funkcija. Senia yra padejes svori susireguliuoti ir spuogus susitvarkyt. Dabar nejauciu poveikio jokio 🤷♀️
O vitaminus kazkokius specialius turincioms pks?
tuwuha parašė:
Kaip gaila...o viskas gerai vyko?
Dėl metformino tai aš dariau HOMA-IR testą, tam reikia pasidaryti gliukozė serume …
Viskas labai gerai vyko.. Antrą stimuliaciją vos ne vos ištempė su Bemfola, o šį kartą puikiai su Letrozole užaugo, gleivinės taip pat storinti nereikėjo ir va kaip.. Dėl insulino tik įtarimai, nes turiu PKS ir paskutiniu metu pajutau insulino šuolių simptomus, tad dar tik laukiu vizito pas endokrinologą, bet gal tai kiša koja
O dėl ko nusprendėt išsitirti? Ar pajutot ar gydytoja nuspėjo? Ar endokrinologas šį tyrimą siunčia atlikti?
Aigust parašė:
As zinau, kad tiesiog ta metformina skiria ir tiek. Tai ir geriu, nors nesuprantu, kokia jo funkcija. Senia yra padejes svori susireguliuoti ir spuogus susitvarkyt.…
Tai kaip suprantu ta insulino rezistentiškuma turi dauguma kas turi PKS, dėl to ginės tiesiog išrašo ir nesivargina su tyrimais.
O geriu viska atskyrom tab.: folio rūg 800mg, inozitolį 2g (bet galvoju pradėt 4g gert), vitE 134 mg, seleną 100 µg, l-argininą 500 mg. Dar planuoju pradėt žuvų taukus.
Vyras tą patį geria, tik dar cinką ir l-kanitiną.
tuwuha parašė:
Kaip suprantu tai susiję su PKS, nes insulinas ar gliukoze mažina estogenus lyg ar dar kažkokius hormonus ir pablogina PKS, bet čia seniai iš pokalbio su gine, tiks…
Nepamačiau komentarų
Bet vis vien įdomu ar pati pajutot kažkokius simptomus dėl insulino ar endokrinologas ištyręs rado?
Dėl mitybos girdėjau, kad rekomenduojama glikeminio indekso kontrolė turinčioms PKS, įdomu ar tai kuom nors susiję su insulino rezistencija?
23 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai