Acce parašė:
Labutis mamytes,
Nezinau ar cia man tik taip atrodo ar ir jums kas panasaus.
Duokit vaikui vaikyste ir leiskit uzsiimti tuo, kuo jis megsta. Metinukui tikrai per anksti skaiciukai. Maniskis irgi begalo judrus, tai kaladeles padelioja gal 30 sekundziu, o po to visas skraidina is antro auksto. Man asmeniskai atrodo, kad kiekviena veikla (kad ir zaidimas masinelem) lavina kazkokia sriti. Atkreipkit demesi, kokias masinytes megsta - maniskiui kranai patinka, kur daug detaliu, tai vuolia - puikus budas lavint smulkiaja motorika. Priseskit pati pazaist, pamatysit, kiek dziaugsmo vaikui bus. Mes esam nupirke knygute, kur pvz masina, traktorius ir paspaudus girdisi garsas, tai puiki lavinimo priemone, jau buna su pirstuku parodo i atpazinta transporto priemone.
As esu grieztai pries ankstyva raidziu ir skaiciu kisima - jei daugiau pasidomesit vaiko raida, iki 3-4 metu jo smegenys dar nesugeba '' priimt'' tokios informacijos. Ir visiskai nesvarbu, jog Marytes vaikas pasako koki skaiciu, vaikams i galva galima ikalt daug dalyku, tik kokia esme, jei jie to nesuvokia logine prasme.

ir dar kartais "ko ko ko" arba "kut ku dak"