Kukuu parašė:
Sveikos, vartoju Prednisolona del aukstesniu NK. Norejau paklausti, kaip ir kada jums ji nestumo atveju nutraukia? Imunologe abstrakciai buvo minejusi kad vartori p…
Aš 12 savaičių vartojau
Manoma, kad apie 20 proc. nevaisingumo atvejų susiję su imuninės sistemos funkcionavimu. Skaityti
visą straipsnįKukuu parašė:
Sveikos, vartoju Prednisolona del aukstesniu NK. Norejau paklausti, kaip ir kada jums ji nestumo atveju nutraukia? Imunologe abstrakciai buvo minejusi kad vartori p…
Aš 12 savaičių vartojau
Kukuu parašė:
Nesvarbu, iki kelintos savaitės naudosite, bet nutraukimas turi įvykti po truputį mažinant, jokiu būdu ne iš karto.
Sveikos merginos. Labai prašau pagalbos, gal kuri nors patarsite, o gal tiesiog paguosite. Prieš 3 metus turėjau anembrionija, po to neplanavau, šią mintį nustūmiau į šoną, dabar su vaikinu pradėjome planuoti vaikelį, sužinojusi apie nėštumą užsirašiau pas gydytoją kai bus 8sav, tačiau 6ta sav pradėjo silpnėti simptomai, 7ta prasidėjo kraujavimas, viskas išsivalė savaime. Pasidariau pagrindinius tyrimus: lpl, afs, trombofilijos, skydliaukė. Rado tik vienos rūšies teigiamų antikūnų afs ir žemą titrą, tyrimą liepė kartoti, visa kita gerai. Bet Žėba siūlo iš karto leistis skystinančius, hematologas visiškai nesutinka ir sako to nedaryti. Todėl nuėjau pas Karpenko, norėjau trečios nuomonės. Ji mane labai išgąsdino, pasakė, kad mano kiaušalastės blogos, dėl to nesusidaro sveiki embrionai, geltonkūnis ir tt, kad mano nėštumai dėl to nesivystė. Iš pradžių siūlė iš viso kažkaip šaldyti atrinktus embrionus, kad genetiškai kažkas negerai, tiesiog klausiau ir galvojau, kad tai negali būti apie mane... po to galiausiai pasakė, kad gal galima pabandyti su vaistais. Vaistų visas kalnas: prednizolonas, progesteronas, zibor, kažkas dar (net neįskaitau dabar pavadinimo). Aš esu visiškam šoke, nejaugi situacija tokia bloga gali būti. Nes Žėba visai nieko blogo neįtarė ir sakė planuoti toliau, nuo teigiamo leistis skystinančius ir stebėti prg. Nežinau ką daryti...
mrs. parašė:
Sveikos merginos. Labai prašau pagalbos, gal kuri nors patarsite, o gal tiesiog paguosite. Prieš 3 metus turėjau anembrionija, po to neplanavau, šią mintį nustūmiau…
O pagal ką jums K nustatė kiaušialąsčių kokybę?
hormonų tyrimus gal darėt kažkokius?
mrs. parašė:
Tame ir esmė, kad nedarė...tiesiog iš mano pasakojimo. Taip pat sakė, kad imuniteto problemos, bet pvz NK tyrimo ir kt. imunologinų nesidariau (turiu autoimuninę…
K gera gydytoja, bet mėgsta prigąsdinti be reikalo. Man, nuėjus vizitui su 5sav+1d nėštumu, kraipė galvą, jog "kaip blogai, jog dar nesimato širdelės veiklos", o man nedrąsiai atsakius "juk tik 5sav dar, turbūt ir neturėtų matytis?", sakė "bet vis tiek norėtųsi jau, kad matytųsi..."
ir dar porą atvejų panašių turėjau.
Ką noriu pasakyt - nebūtinai jinai gąsdina pagrįstai. Todėl pasiimkit Žėbos ramybę ir K siūlomą vaistų krepšelį, ir pirmyn!
mano atveju, beje, Žėba buvo teisus, o K - ne
bet vis tiek jinai labai faina.
Ačiū jums. Man nuojauta kažkaip sako dar nevartoti tų vaistų...nebent skystinančius leistis, kas yra visai pagrįsta. Iš tiesų net nežinau kodėl kiaušialąsčių kokybė būna bloga ir kaip ją pagerins visi šie vaistai, ką tai reiškia, kaip ji nustatė tai iš to kad buvo nesivystantis nėštumas, o apie šį antrąjį nieko aiškaus nėra, nes nesidariau tyrimų. Tiek daug klausimų.
mrs. parašė:
Ačiū jums. Man nuojauta kažkaip sako dar nevartoti tų vaistų...nebent skystinančius leistis, kas yra visai pagrįsta. Iš tiesų net nežinau kodėl kiaušialąsčių kokybė…
Sveika! Kiausialasciu kokybe prasteja su metais.. Plius atsizvelge i tavo nesekmingus nestumus.. K siulyti vaistai kiausialasciu kokybes tikrai nepagerins, jie labiau skirti padeti nestumui issilaikyti
Man buvo panasiai - po dvieju nesivystanciu atejau pas K treciai nuomonei, vos isgirdus istorija sake daryti ivf Latvijoje su embrionu pgta.. Kaip pirminiui vizitui nuteike skeptiskai
O del vaistu krepselio - man siule kitus, bet tik is intensijos bandyti, nes nebandzius, nors tam indikaciju kaip ir nera.. 🤷♀️ Merginos vis mini, kad kiausialasciu kokybei pravartu gerti q10 (ubiquinoli), fh pro vitaminus.
16 testuotojų vertinimai
1 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai