SaulėsRuožas parašė:
Jei gerai pamenu rašė panašiai kaip Kryžauskaitė kažką apie trombofiliją, nors tai nelabai susiję bet kažkaip nesutrugdė kelis kartus išrašyt tuos vaistus 🤷♀️…
Bet jums nebuvo nustatyta trombofilija, ar buvo?
Manoma, kad apie 20 proc. nevaisingumo atvejų susiję su imuninės sistemos funkcionavimu. Skaityti
visą straipsnįSaulėsRuožas parašė:
Jei gerai pamenu rašė panašiai kaip Kryžauskaitė kažką apie trombofiliją, nors tai nelabai susiję bet kažkaip nesutrugdė kelis kartus išrašyt tuos vaistus 🤷♀️…
Wagamama parašė:
Buvo
Kryst parašė:
Sveikos, po 5 nesėkmingų įkėlimų lankiausi pas gyd. Gasiūnienę. Dėl aukšto UNK paskyrė 36–48 ml Cutaquig dozę kas 7 dienas iki teigiamo testo ir po jo iki 12 sav.(s…
Kokį unk jums nustatė? Pas mane 22,8 ir dar laukiu ką paskirs, 3 sav po rekonsultacijos ir niekas neįkelta
ievaver parašė:
Kokį unk jums nustatė? Pas mane 22,8 ir dar laukiu ką paskirs, 3 sav po rekonsultacijos ir niekas neįkelta
O jus tikrinotes esveikatoje ar Kauno kliniku savitarnoje? Nes man jau sekancia diena buvo kraujo rezultatai (kliniku savitarnoje), tik ANA rodiklis atejo po keletos savaiciu.
Pas mane sis rodiklis 24, paskyre prednizolona - vartosiu beveik 1.5 men. iki planuojamo FET. Bet Gasiuniene tik rekomendacijas dave (jei gerai pamenu buvo 3 vaistu opcijos) , ginekologe nurode ka tiksliai vartoti - ty prednizolona.
MuMuu parašė:
O jus tikrinotes esveikatoje ar Kauno kliniku savitarnoje? Nes man jau sekancia diena buvo kraujo rezultatai (kliniku savitarnoje), tik ANA rodiklis atejo po keleto…
Kalbat apie NK ar apie uNK? Kad paskyrė prednizoloną?
Wagamama parašė:
Kalbat apie NK ar apie uNK? Kad paskyrė prednizoloną?
Oi busiu sumaisiusi - pas mane - NK. Bet lyg Gasiuniene netiria unk? 🤔 ar maisau? Del to apie ta pati rodikli pagalvojau.
Atsiprasau jeigu suklaidinau 🫢😇
MuMuu parašė:
Oi busiu sumaisiusi - pas mane - NK. Bet lyg Gasiuniene netiria unk? 🤔 ar maisau? Del to apie ta pati rodikli pagalvojau.
Aš dėl to ir pasitikslinau, nes kas žino, gal Latvijoj išsityrėt uNK
o ką Gasiūnienė komentuoja? NK skaičius gali keistis laikui bėgant, ar koks yra toks ir bus?
ievaver parašė:
Dariau Latvijoje uNK ląstelių tyrimą (gimdos ląstelių žudikių) kiekis yra padidėjęs – siekia apie 300/1mm². Gydytoja E. Gašiūnienė kaip sprendimą rekomendavo Cutaquig (imunoglobuliną).
Kaina kosminė – viena dozė savaitei kainuoja virš 600 Eur. Leistis reiktų peadėti 2 savaitės iki įkėlimo ir jeigu testas teigiamas iki 12 sav. viena karta į savaitę. Iš pokalbio su gydytoja supratau, kad ji skiria standartinę dozę: 1 g vaisto / 1 kg kūno svorio, kyla abejonių – ar toks dozavimas tikrai individualizuotas pagal mano tyrimą (tuos 300 uNK), ar čia tiesiog bendras „vadovėlinis“ standartas visoms?
Ar kam nors iš jūsų buvo paskirta tokia pati dozė būtent dėl uNK ląstelių? Gal pavyko rasti pigesnių alternatyvų arba susitarti dėl mažesnio kiekio, kad nebūtų tokia milžiniška finansinė našta? Labai norisi suprasti, ar čia normali praktika, ar verta dar kartą diskutuoti su gydytoja dėl konkrečiai mano situacijos.
Kryst parašė:
Dariau Latvijoje uNK ląstelių tyrimą (gimdos ląstelių žudikių) kiekis yra padidėjęs – siekia apie 300/1mm². Gydytoja E. Gašiūnienė kaip sprendimą rekomendavo Cutaqu…
Jums paskirta labai keista imunoglobulino vartojimo schema. Ar tikrai teisingai supratote? Na nes čia kosminė ir dozė ir kas be ko - kaina
Dažniausiai (o ir man pačiai) dėl uNK (tyriausi LV) Karpenko skyrė leistis dar prieš įkėlimą. 1.5 - 2 ml Cutaquig. Leisdavausi ne kasdien. Pradžioje kas antrą dieną, didesniame nėštume retinau. Su 12 ml buteliuku pirmame trimestre ištempdavau beveik 2 sav. (kaip kada), kas kainuodavo max 190 kažkur Eur, bet dažniausiai pritaikydavo dar nuolaidą gerą.
3 testuotojų vertinimai
20 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai