Jolanta-K@J mama parašė:
Reikia, kad turetumete 12 men stazo per paskutinius 24 men iki NGA pradzios ir iki VPA pradzios. Iseiti neprotinga, nebent keisit darba.
Aciu, man ir reikejo tokio ats iki.. ❤️
Nėštumo ir gimdymo atostogos (NGA) arba dekretinės prasideda, kai nėštumui sueina 30 savaičių. Skaityti
visą straipsnįJolanta-K@J mama parašė:
Reikia, kad turetumete 12 men stazo per paskutinius 24 men iki NGA pradzios ir iki VPA pradzios. Iseiti neprotinga, nebent keisit darba.
Aciu, man ir reikejo tokio ats iki.. ❤️
Jolanta-K@J mama parašė:
VPA prasideda nuo NGA pabaigos, jeigu veliau iseini i NGA, veliau buna ir VPA.
Visada taip buvo.
Betkada, tai kad ir sekancia diena po vaikelio gimimo, jau galima pildyti prasyma del VPA?
Sveiki, noriu paklausti, dėl šios dalies:
"Jei esate vaiko priežiūros atostogose (VPA) bei gaunate vaiko priežiūros išmoką, o Jums suteikiamos nėštumo ir gimdymo atostogos (NGA) laukiantis kito vaiko, Jums bus mokamos abi šios išmokos, tačiau bendra jų suma negali būti didesnė kaip 100 proc. Jūsų kompensuojamojo uždarbio."
O jeigu esu pasiemusi su pirmu vaiku VPA dviem metams, bet antrus metus išmoką noriu perrašyti vyrui, tai mano vyras gaus VPA išmoką, o aš gausiu 100proc savo kompensuojamojo uždarbio ar man vis vien suma bus mažinama?
O kitas klausimas: ar neštumo ir gimdymo atostogų laikotarpis su pirmuoju vaiku įeina į motinystės socialinio draudimo stažą, kuris svarbus antrojo vaikelio skaičiavimui dėl motinystės išmokos?
Labai sunku susigaudyti kas ir kaip, būčiau dėkinga už pagalbą.
Loremay parašė:
Sveiki, noriu paklausti, dėl šios dalies:
"Jei esate vaiko priežiūros atostogose (VPA) bei gaunate vaiko priežiūros išmoką, …
Nebus sumazinta, gausit viska kaip ir turi buti.
Taip, ieina, bet jus gausit viska ta pati ka su pirmu vaiku, jeigi i antro vaiko ismoku skaiciavimo laikotarpius ieis bent diena is pirmo vaiko prieziuros atostogu.
Jolanta-K@J mama parašė:
Taip, stazas eina, kol gauni ismoka.
O jeigu aš dabar stoviu darbo biržoj ir nuo kito mėn gausiu pašalpa ir pastočiau nedirbdama?man vistiek priklausytu išmoka išeinant vadinamu dekreitiniu ar turiu būtinai būti dirbanti?
gabriuuks95 parašė:
O jeigu aš dabar stoviu darbo biržoj ir nuo kito mėn gausiu pašalpa ir pastočiau nedirbdama?man vistiek priklausytu išmoka išeinant vadinamu dekreitiniu ar turiu bū…
Priklausytu, jeigu butu stazo. Nebutinas darbdavys.
Jolanta-K@J mama parašė:
Priklausytu, jeigu butu stazo. Nebutinas darbdavys.
Tai jau pasikeitė įstatymai? nes man buvo sake kad būtina būti dirbančiai norint gauti išmoka, na jeigu gaunant bedarbio pašalpa skaičiuojamas stažas tai man gautusi metai stažo.
gabriuuks95 parašė:
Tai jau pasikeitė įstatymai? nes man buvo sake kad būtina būti dirbančiai norint gauti išmoka, na jeigu gaunant bedarbio pašalpa skaičiuojamas stažas tai man gautus…
Na kaip ir senokai jau pasikeite.
14 testuotojų vertinimai
25 testuotojų vertinimai
6 testuotojų vertinimai