Lucky parašė:
Taip, parašyta aiškiai, kad 10d.d. Bet kada su drauge būdamos identiskoj situacijoj uzpildom tą pačią dieną, ji gauna paskaičiavimus ant rytojaus, o aš nesulaukiu a…
Dieve tu mano.. Parašyta per 10 dienų, tai ir laukit. Ar kažkas dega?
Nėštumo ir gimdymo atostogos (NGA) arba dekretinės prasideda, kai nėštumui sueina 30 savaičių. Skaityti
visą straipsnįLucky parašė:
Taip, parašyta aiškiai, kad 10d.d. Bet kada su drauge būdamos identiskoj situacijoj uzpildom tą pačią dieną, ji gauna paskaičiavimus ant rytojaus, o aš nesulaukiu a…
Dieve tu mano.. Parašyta per 10 dienų, tai ir laukit. Ar kažkas dega?
Lucky parašė:
Neziurekit i kitus. Sodra nei veluoja jums su sprendimu, nei ka. Vat jeigu kai praeis 10 d.d nesulauksit sprendimo su paskaiciavimais, tada jau galima pergyvent.
Ketvirtadieni tik bus 10 d.d praeje.
Jolanta-K@J mama parašė:
Neziurekit i kitus. Sodra nei veluoja jums su sprendimu, nei ka. Vat jeigu kai praeis 10 d.d nesulauksit sprendimo su paskaiciavimais, tada jau galima pergyvent.
Na taip, nevėluoja, bet sunku nežiūrėti į kitus
Gerai, baigiu diskusiją
ačiū už atsakymą
Sveikos,
Noriu pasiteirauti ar stovint birzoj ir jeigu yra mokama pasalpa, ar skaiciuojasi kaip darbo stazas?nes siuo metu esu birzoj ir nuo rugpjucio man prades pasalpa moket, jeigu pastociau tai man skaiciuotu staza nuo tada kai i dekreta vadinama iseiciau, bet man jau nebeuztektu tikrojo darbo stazo todel ir idomu ar gaunant pasalpa skaiciuojasi kaip stazas.
gabriuuks95 parašė:
Sveikos,
Noriu pasiteirauti ar stovint birzoj ir jeigu yra mokama pasalpa, ar skaiciuojasi …
Taip, stazas eina, kol gauni ismoka.
Merginos.
Na jau susinervinau
Gal galite padeti. Pirmadieni butinai skambinsiu i sodra.
Siuo metu esu 3 metus VPA.
2 metu ismoka buvau perasius ant vyro.
Dbr planuojam 2 vaikiuka, ir ka tu , na nesigauna.
Iki kada man reiktu iseiti VGA kad gauciau ismokas?
NEs bijau kad stazo nebepakaks
-Maja parašė:
Merginos.
Na jau susinervinau![]()
turite išeiti į dekretą (30 sav.) iki pirmagimio trečio gimtadienio. Jei spėjate, tai viskas OK. Jei ne tai skaičiuoja tuos 12 mėn atgal, o ten pajamų nėra...
pukuotukas parašė:
turite išeiti į dekretą (30 sav.) iki pirmagimio trečio gimtadienio. Jei spėjate, tai viskas OK. Jei ne tai skaičiuoja tuos 12 mėn atgal, o ten pajamų nėra...…
Supratau
aciu.
Laio dar yra
Labas patekau i tokia beprotiska situacija ieskau i klausimus atsakymu yra gan sudetinga taigi mano zmona yra nelietuve esame jauna seima siaip jei bu o gan sunku rasti darba taciau vargais negalais radome darba hesburgeryke jai yra 28 metai siaip ji studijavo virs 10 metu iki 27 metu kazkur lietuviu kalba ji moka visiskai laisvai jos studijos vyko nelietuvoje na ir kas kad ji nuzenge iki doktoranturos taciau musu lietuvoje darba buvo rasti labai sudetinga hesburgeryke ji dirba tik menesi ir siaip musu nusvietimas ir dziaugsmas pats didziausias gyvenime buvo dvi juosteles ant nestumo testo taciau kiek palaukes ir gryzes is euforijos zonos susimasciau nejaugi dabar lietuva paliks mus ant ledo ir del neisdirbto stazo mums reikes vargti su mano vieno alga ar gal but yra kazkokiu keliu kurie suteikia ismokas ar cia jau viskas tiesiog nieko neina padaryti?
Vyras Antanas parašė:
Labas patekau i tokia beprotiska situacija ieskau i klausimus atsakymu yra gan sudetinga taigi mano zmona yra nelietuve esame jauna seima siaip jei bu o gan sunku r…
O kuo jūs kitokie, nei kiti žmonės, kad jums išlygas valstybė darytų? Žmonos studijos su tuo niekaip nesusiję
Jei neužtenka darbo stažo, tai turėsit galimybe kreiptis dėl vienkartinės išmokos, kai sueis 30 nėštumo savaičių gausit vienkartine išmoką (lyg ir 78eur) ir kai gims vaikas gausit virš 400 vienkartinę išmoką vaikui. Tada galėsit eiti tėvystės atostogų Jūs (jei turit reikiamo stažo) ir gauti išmokas (bet ne pilna atlyginimą), o žmona toliau darbuosis Hesburgeryje ir gaus įprastą algą. Kitu atveju taip - gyvensit tik iš Jūsų algos.
7 testuotojų vertinimai
3 testuotojų vertinimai
11 testuotojų vertinimai