Noriuciuke parašė:
Sveikos mamytes.Sveikinu tas kurios spejo gruodi pamatyti savo leliukus!Radau minute papasakoti savo istorija.Atvaziavau 27gruodzio i ligonine apziurai.Gydytojas apziurejo ir sako guldome i patalogini,nes prateka vandenys ir kraujuoja placenta.Pagulde,as kaip jauciau visas tases paemiau su savimi.Padare skana sako vaikutis guli veiduku i prieki tokioj padeti sunku pagimdyti ,nuvede i palata. Ateina akusere ir sako einam vel gydytojas kviecia.Na vel apziura skaudejo nerealiai.sako na ruoskis gimdysim siandiena,nereikia rizikuoti.Na tada ir prasidejo linksmybes,gimdyma skatino saremiai iskart kas 5min be proto skaudejo.Pasiule epidura sutikau,atejo anastaziologe tik is trecio karto pataike,sako siandien kaskokios moterys ne tokios.Skausmas nerealus kai ji prasove pro sałi!Kai suveike epiduras tikrai palengvejo.Po valandos gydytojas sako na pradedam stumti.Vienas saremis gerai,o antras taip ir ne prasidejo,visa veikla sustojo,nera skausmo nera saremiu.Tai gydytojas su akusere uz mane pagimde,as stumiau jie pilva spaude ir istrauke mano mazyle!Vat sako trecias gimdymas bus lengvas,gerai kad vyras buvo salia.Dabar nugara skauda kur epiduras nevykes buvo.Na ir aisku pilva.Bet dabar ziuriu i savo mazyle ir laiminga!VA kaip mes isvydom pasaulį!
Sveikinimai mamytei
aukit dideles ir sveikos
na jums daug teko iskenteti tokia jau mamu dalia
mano istorija truputi panasi. 28 d. nuvaziavom i gimdymo namus skatinimui. Dejo citoteka , kad padetu kakleliui atsiverti greiciau. pagulde i palata ir liepe laukti saremiu.po dvieju val.pasikviete apziurai kai tikrino skaudejo, betikrinant nubego vandenys, ir prasidejo pats smagumas, saremiai kas 2-3 min ziauziai skaudejo, todel pasiprasiau epiduros. Anasteziologe savo darba atliko labai gerai pataike is pirmo karto, nejutau jokio skausmo durent. epiduras suveike po poros min.tai net akyse pasidare sviesiau
po nepilnai tryju val baigesi vaistu poveikis, tai suleido pakartotina doze nes kaklelio atsidarymas buvo tik 4 cm. po valandos su puse vel pajutau skausmus, paprasiau vaistuku,bet po patikros pasake,kad viskas jau atsidare kaklelis pilnai ir vaistu nebeleis. Nuvede i gimdykla liepe daryt viska ka sako, bet is skausmo net raiciausi. stumiau saremiu metu, bet vaikuciui islysti nesiseke, pasidare baisu vos nesupanikavau, nes vaikutis dusti pradejo, norejo ruost operacine nes mane, kad pati nepagimdysiu, laimiai operuoti nereikejo teko stipriai pasikankinti stument, man paciai pradejo trukti oro, todel suskubo kirpti, kad lengviau vaikutis islystu. Ir po keliu min jau laikiau dukryte ant krutines
pradejau kraujuoti stipriai pasirodo buvo gilus vidinis plysimas,tai suleido dar vaistuku ir pradejo siuti susiuvo ir vidui ir isorei. Dziaugiuosi, kad mano prinsese gime sweikute ir jai nieko nenutiko gimdymo metu. ziurint i ja jau po poros valandu pamirsau visus skausmus