Justaida parašė:
As dirbu valytoja tai kazin ar man priklauso ar ne kieno cia reiktu pasiklausti?gydytojos ar försekring kasos?
Pasiklausit gydytojos,Jo turetu zinot. Darbas su Chemikalais skaitau irgi pavojingas,kiek zinau.
Justaida parašė:
As dirbu valytoja tai kazin ar man priklauso ar ne kieno cia reiktu pasiklausti?gydytojos ar försekring kasos?
Pasiklausit gydytojos,Jo turetu zinot. Darbas su Chemikalais skaitau irgi pavojingas,kiek zinau.
Innce parašė:
Priklauso nuo to kaip jus ir darbdavys uzpildys apie jusu darba pazyma, nes fkassa nevisiem uzskaito ta graviditetspening. Tada geriau imti biuleteni![]()
As Dirbu pasedejau delikatesu skyriui,Dirbu ivairei,ieina ir prekiu krovimas ir media,malymas,pakavimas,pirkeju aptarnavimas skyriu,Tai mano darbdavys parase kad nera omplacerings galimybes ir tunga lyft 10-25 kg ?
Justaida parašė:
Svedijoj galioja ta taisykle, kad ko neklausi, to negausi. Jei darbdavys geranoriskas, tai tikrai sukurps ka nors apie su nestumu nesuderinamas darbo salygas.. Tegul paraso apie chemikalus ir sunku kilnojima.
Darbdaviui daug labiau apsimoka sitaip, negu 2 savaites ligonpinigius moketi..
saulelyte parašė:
Svedijoj galioja ta taisykle, kad ko neklausi, to negausi. Jei darbdavys geranoriskas, tai tikrai sukurps ka nors apie su nestumu nesuderinamas darbo salygas.. Tegu…
100 procentu pritariu,sita taisykle galioja.
Justaida parašė:
Ar cia svedijoje yra toks daigtas kaip nestumo atostogos/dekretas ar iki pat gimdymo reikia keliauti i darba?
Graviditetspenning skiria jei kaip čia minejo kai salygos neleidžia dirbti ar del nestumo yra sunku. Bet... galima imti föräldrapenning 60 dienu iki datos. Ir be jokiu pazymu. Tik tada liks maziau dienu su vaiku buti. Dar galima nedirbi ir neimti föräldrapenning bet išlaikyti sgi. 6 men iki datos.
Taip kad cia yra palikta galimybe "nestumo" atostogoms. Nes niekas tikrai nedirba iki datos. O pasiima mazdag mėnesį- dvi sav. Iki gimdymo.
Silviukkkas parašė:
Sveikos mamytės gyvenančios švedijoje. Norėčiau jūsų paklausti keletos klausimų.
1. Rodos, kad metus, norint gauti ismokas pagal algos dydi, kitaip gausi bazines ismokas, kurios yra labai mazos.
2. Pas gydytoja nei karto, pas akusere gal 10, pradzioj tik kas pora menesiu, i gala nestumo kas pora savaiciu.
3. Jei neturi kokiu ligu ar sveikatos sutrikimu, 8-12sav buna pirmas vizitas. As, kadangi turiu su skydliauke problemu, tai pirma karta iskart po nestumo testo gavau laika, o antra karta tik hormonu tyrima uzsake, o pirma vizita uzregistravo 12sav.
Silviukkkas parašė:
Sveikos mamytės gyvenančios švedijoje. Norėčiau jūsų paklausti keletos klausimų.
Kaip Kita nare jau sake metus turi isdirbu kad gaut didesnes ismokas Kai visi namie du vaiku
As pirma karta ejau 6 sav,Kai tik suzinojau kad laukiuosi,kadangi pries Tai turejau 12 sav persileidima,norejau isitikint i kad viskas tvarkoj. Po to turejau apsilankyma su visas tyrimais 10 sav kaip jau ir irase mane Kaip nestuke,nes dariausi genetinius tyrimus apie 12-13 sav,ir dabar turiu sekanti karta pasirodyti kovo 28 bus apie 26 sav. Dabar apsilankymai pas barnmorska turetu but daznesni+ turiu skidliaukes problemu,Tai dariausi kraujo tyrimus kas 6 sav irgi per ja.
Silviukkkas parašė:
Del nestumo priesziuros tai priklauso nuo nestumo bukles. Jeigu viskas gerai tai gydytojo net nesutiksit .kadangi mano pirmas buvo sunkus o sitas dar sunkesnis tai pas gydytojus lankaus labai daznai . Juokas pro asaras bet nuo badymo melynes ant ranku nespeja isnykt.
2 testuotojų vertinimai
15 testuotojų vertinimai
12 testuotojų vertinimai