Raudonplaukė parašė:
Jei domejotes gimdymu namuose nuo A iki Z, tai neturetu kilti klausimu kokie yra privalumai ir ko norisi.Pagal statistika nekomplikuoto nestumo gimdyves namuos…
Matyt kaip kas tuos privalumus supranta...as asmeniskai, nenoreciau rizikuoti savo vaikelio sveikata ir gyvybe. Visu pirma yra nusistatymas pries gydytojus ir ligonines. Jei vaziuosi i ligonine manydama, kad ten visi priesai ir kad tau tik nori pakenkti, o ne padeti, tai aisku, kad taip moteriai niekas ir neitiks.
Ligonineje viskas tikrinama, tonusiukai, sirdeles darbas...o namuose?
Tarkim gerai, viskas puiku, vaikeliui viskas gerai, gimdymas prasideda ir staiga pradeda sirdele stoti, kristi sirdeles tonusai...kas tada??? Gerai, jei spesi iki ligonines, o jei ne? Na, bent jau as laviruoti tarp tos ribos nenoriu, man nepriimtina.
Analogiska situacija buvo mano seseriai, kuri gyvena UK. Prasidejo stangos ir staiga pradejo vaiko sirdele stoti. Negaliu pagalvoti, kas butu nutike, jei taip namuose? Man baisu, taip nerizikuociau niekad. O juk viskas buvo tiesiog perfect.
Jokiu Jusu minciu neperteikiau...gal neaiskiai issakiau. Nejaugi Jums atrodo nerimti akuseriai, kurie visa gyvenima dirba toje srityje, priima gimdymus ir t.t., o rimtesnes ir daug daugiau zinancios yra mamos, kurios tik kokius metus, ar du domejosi naturaliu gimdymu namuose??? Nagi, atsakykit, man to atsakymo reikia. Arba mes nesusisnekam...
Nes as tada nesuprantu, kam is vis tiek gydytojai, jei jie tokie niekam tike, jei moterys ir zmones gali viska patys...patys moka, patys supranta ir t.t. Tai kaip suprantu, galiu pjaustineti, nagrineti ir analizuoti gyvunu sandara, skrosti varles, o paskui po kokiu meteliu, ar dvieju eiti operuoti zmones??