Sveikos gyvos mamytes !
Na as pries gimdyma ir galvojau,kad susitvarkysiu ir be nuskausminamuju...Juk pirmaja ,kazkaip pagimdziau,ir nenumirau...Taciau...Gavau siuntima,kad gulti i ligonine,nes per aukstas spaudimas ir jau gimdyti laikas...Savaite laiko matavo tris kart per diena ta mano spaudima,privalejau gerti ''dopegita''(net vaisto pavadinima ismokau jau atmintinai!!!! )kad ji sumazinti,ta spaudima.Matuoti kiek skysciu suvartoju,kiek isskiriu diena nakti...tie gydytoju ''moksliniai tradiciniai poziuriai'' baige mane pribaigti,dar pasigavau sloga guledama,pakilo temperatura 37,8,iskviestas terapeutas ''apziurejes'',''nustate'' bronchita man, liepe gerti ''ospamox'' antibiotikus...as atsisakiau! net pasirasyti turejau...Vizituojantis gyd.pareiske nora,kad jam butu geriau jei as pagimdyciai iki balandzio 1d.,nes paskui jis iseis atostogu.Tai yra priverstinai skatinti gimdyma...Zodziu,ta pati profesoriu taryba nutare,jei as iki pirmad.nepagimdau,tada mane kelia priverstinai i gimdykla...Jau ir tas gyd.nepatenkintas ,kad pas ji negimdau,isejo atostogu,ji pakeite,kita,kiap diena i rnaktis skirtinga gydytoja.Padoriau ir paziurinejo,ir kalbejomes zmogiskiau...Suprato mano nora gimdyti paciai ir pasitikejo mano,motiniska intuicija,aisku,neatmesdama ,prielaidos,kad jei jau buvo laikas gimdyti,pernesioti lieliuka negerai,vandenys gali pazaliuoti ir t.t....Bet palinkejo man kad iki pirmadienio pagimdyciau pati,ir kartu su mano vyru sake,pamedituos,kad vaikelis ateitu savo noru i pasauli...Bet Namo,-neisleidzia,grieztai....Sestadieni''pabegau''trumpam i namucius.Pasidariau sau vonia,atsipalaidavau nuo tos ligonines itampos,susitvarkiau save....Dar namiskiams pietu sparuosiau
.Vakare,budintys gydytojai ,net nepazino,sako visai kitas zmogus ir slogos net nesijaucia...Sekmadieni vakare pradejo vandenys jau nubegineti,na ir tada prasidejo ...dvi val.matavome saremiukus,kaklelis mazai atsidares,galvute per aukstai...gydytoja jau ''apsiskaiciusi''mano dosje,sako,tave vistiek pirmad.ruosesi kelt i gimdykla,gal net ir cezari tau daryti...Oba! Galvoju ,nieko sau!Be manes jie jau uz mane ir pagimdyti ruosiasi...11 val gavau laseline,bet sunkiai kaklelis atsidarinejo...gyd,kas dvi val ateidavo paziureti,vis mazai ir mazai...o skausmai tikrai uzeidavo,kad galvojau kada gi greiciau cia tas vaikelis islys...Zodziu,taip prasikankinome iki puse 8 ryto,saremiai iki 120 ,o kaklelis ''mazai '' atsidares...As jau neiskenciau ir issikvieciau anestezologe ,kuriir suleido epidurini nuskausminima...as nors poto dvi val pailsejau...ir kada atejo rytine spamainos gydytojas su nauja akusere ir apziure spasake,kas -O,viskas pilnai atsidare,tuoj gimdysime...Net nepajauciau ,kaip per 1,5 gime mazylis.Vandenys skaidrus,mazylis nepernesiotas,placentas grazi,viskas -ciki.Tiesa dar karta panaudojo nuskausminima i lities organus,nes buvo momentas kada ''nieko negirdejau'' is skausmo,ka sako gydytojai apie kvepavima,tada jau galvute pasirode ir reikejo paskutini karta ''stumti'' ...Pagimdziau,be plysimu,be kirpimu!
Valio! Sau i r gydytojui,kuris tikrai ,kaip Angelas atejo tinkamu laiku,inese gera atmosfera,gera nusiteikima,mokejo padeti atsipalaiduoti ir sake,na ka,laukiame dabar po triju metu pas mus :):):)O pries tai,kita gydytoja buvo nusiteikusi mane i operacine vezti i r cezari daryti.Bet vyr.vyr. dar viena gyd.neleido,kad mane veztu,sake,ji pati pagimdys...Ir aciu dievui!
...Tikriausiai,kiekvienas atvejis isliks individualus su savo skausmu ir niekada nereikai sakyti niekada.As dabr galvoju,kad epiduras,man padejo atsipalaiduoti irpilnai atsiverti kakleliui,todel po epiduro 2 val veikimo,mano gimdymas truko 1.5 val.O iki to visa naktis pirmyn -atgal skausmo,kuris nori,kad greiciau baigtusi....
Ir aisku,kada jau laikiau mazyli ant ranku,pamirsau visus skausmus ,tas ilgas kankinancias valandas, momentaliai.Ir galvoju,jei dar karta tektu gimdyti,tai nesakyciau ne epidurui.
O jei apie zala,tai -apsidairykime aplinkui ... kiek kas daugiau zalos pridaro,dar reiktu pasigincyti