Kalbant apie tai, jog 12-metės gimdo vaikus, man šiaušias kailis, aš dar tuo laiku mąsčiau, jog atsisėdus berniukui ant kelių galiu pastot. Bet galbūt tai buvo išprievartavimas ar kažkas pan., tai tik šaunu, kad pasirinko gimdyti ir auginti, ir tikriausiai tai mergaitei labai tėvai padėjo. Aišku, tokiu atveju gyvenime ilgai juoda dėmė neduos ramybės, prisiminimai tokie ir normalios jaunystės nebuvimas. Na, jau 16-os kažkaip vistiek jau paauglės, nebe vaikai, visai kitaip. Bet esmė ne metuose, o tame, ar tokių metų pagimdžius tą vaiką augina ir išaugina doru žmogum.
Mano mama gimdė mane 33. Bet aš buvau 5-as vaikas šeimoj. Mama su pirmu vyru turėjo 4 vaikus, bet jų keliai išsiskyrė. Tada susipažino su mano tėčiu, kuris ją taip pamilo, jog jam nebuvo svarbu, kad moteris jau su 4-iais vaikais, kad ji vyresnė 7-iais metais. Tuolab, kad jis tuos vaikus mylėjo kaip savo. Na, ir tada atsiradau aš
Ir patikėkit, man mama iš savo požiūrio daug jaunesnė atrodė, nei tėtis. Labai daug bendrų temų kartu atrasdavom, apie berniukus su ja smagu būdavo pašnekėt. Tik gaila, kad jos jau nebėra... 50-ies ją ištiko infarktas. Kažkas minėjo, jog jau tokių metų rizika vaikus gimdyt, nes susergama ligom visokiom. O žinot ką medikai pasakė? Dar labai jauna mirti tokiom ligom. Taip kad labai nevienodas supratimas, kas yra jaunas, o kas senas žmogus. O aš, būdama 16-os jau turėjau gyvent suaugusios gyvenimą, ir patikėkit, man jau nebesinori lakstyt po klubus, su draugėm naktinėt. Čia tas pats kaip vaiką turint, bet patikėkit, užteko tos jaunystės. Dabar man 22. Kiek girdėjau pasisakymų, jog aš per jauna ištekėjau, kad dar reikėjo džiaugtis gyvenimu. Dabar dar pradės pamokslaut, kad ir vaikams per jauna. Bet aš nebenoriu to laisvo gyvenimo, aš noriu kažkuo rūpintis, kažkam duoti savo meilę, laiką... Tuolab, kad gyvenimo pagrindus - būstą, pastovias pajamas mes turime. Taip kad mano išvada - kiekvienam savas laikas ateina, vienam 16, kitam 30, ar 40. O teigti, kad čia per jauna, čia per sena, yra labai nekorektiška...
Nu čia mano filosofijos, atsivėrimai
kažko šiandien labai traukia sielą atvert