2015.03.06 17:38 (prieš 11 m.)
Xvim parašė:
Nežinau, kaip tai atrodo. Beje, kas liečia mitybą, asmeninę patirtį turi visi, neteko dar sutikt žmogaus, kuris tik oru ir saule būtų gyvas. Beje, neseniai uošvių d…
Baikit interpretuot
rimtai
kai sakau, kad neturi asmeninės patirties, tai kalbu konkrečiai apie štai ką: aš ir mano šeima 80% veganai, likę - vegetarai. Ir labai dažnai tenka klausyti visą gyvenimą valgančių tiek mėsą, tiek pieno produktus vartojančių žmonių pamokslus, kokia nesveika yra mūsų mityba, kai tuo tarpu sveikatos rodikliai idealūs, susirgimų dažnis išvis minimalus. Tas pats liečia ir vakcinuojančius bei ne. Tie, kurie skiepija, neturi žalio suvokimo, kaip veikia toks sprendimas kurioj nors šeimoje, bet garsiausiai aiškina, kad jie rizikuoja. Tai palaukit, apie ką mes šnekam? Manęs niekaip neliečia kitų sprendimas skiepyti. Niekaip. Bet kai prasideda kaltinimai ir visokiausios diagnozės - tada jau tai ir mano reikalas. Ir toliau jau vyksta tai, kas vyksta. Aš pabuvau abiejose pusėse, paragavau vakcinų naudos, todėl tikrai ten nebegrįšiu. Tiesa, dabar prisiminiau, kad ir raudoniuke sirgau. Gerokai vėliau, nei buvau skiepyta. Ir gan sunkiai. Aišku, vienas pavyzdys tik, bet tokių yra n+1. Vien čia kiek buvę istorijų (ta prasme realių atvejų), bet vistiek šalininkai sąmoningai ar nesąmoningai (nežinau, nes man tai nesuprantama) tai ignoruoja. Tai apie kokią išvis diskusiją dar gali eiti kalba?