E.neste parašė:
Sveikos, as siek tiek ne temon - bet ar uz NGA laikotarpi kaupiasi atostogu dienos darbe? ☺️ aciu
per NGA kaupiasi, per VPA nesikaupia
Vaiko priežiūros atostogos yra tikslinės atostogos, suteikiamos nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos iki vaikui sukaks 3 metai. Skaityti
visą straipsnįE.neste parašė:
Sveikos, as siek tiek ne temon - bet ar uz NGA laikotarpi kaupiasi atostogu dienos darbe? ☺️ aciu
per NGA kaupiasi, per VPA nesikaupia
saulyna 2022 parašė:
labasar kas nors zino kaip yra nes sake cia reikia kreiptis i mokesciu inspekcija.. siandien kalbejau su sodra, tai po nga tetis is karto gali iseiti i vpa savo…
jeigu nera kaip paskaiciuoti pagal faktini 3 menesiu vidurki, skaiciuoti imamas darbo sutartyje nurodytas atlygis
E.neste parašė:
Taip, už NGA laikotarpį kaupiasi, o už VPA jau nebe
gremil parašė:
Klausimas, jei mane siandien turejo isleisti i dekreta seimos gydytoja, as kazkur galiu tai matyti sodros puslapyje? Ar tiesiog pildyti prasyma ir viskas?
Man Sodroje iškart prašyme parodė datas nuo iki. Prieš tai laukeliai buvo tušti
gremil parašė:
Klausimas, jei mane siandien turejo isleisti i dekreta seimos gydytoja, as kazkur galiu tai matyti sodros puslapyje? Ar tiesiog pildyti prasyma ir viskas?
Nauja suvestine, informacija apie isduotus nestumo ir gimdymo (ne ligos, o butent nestumo ir gimdymo) el.nedarbingumo pazymejimus.
Juste.J parašė:
Tai kaip su tuo NPD, turėčiau žymėti taikyti ar netaikyti? Gal dar kurį nors nepatingės paaiškint.
Priklauso nuo tavęs. Ko nori - dabar gauti keliasdešimt eurų daugiau, bet paskui sumokėti gegužę kelis šimtus į valstybės biudžetą (tada taikyk NPD), ar dabar negauti tų keliasdešimt eurų, bet paskui gegužę nemokėti valstybei arba atgauti kelis šimtus eurų (tada netaikyk NPD).
kkiiss parašė:
Priklauso nuo tavęs. Ko nori - dabar gauti keliasdešimt eurų daugiau, bet paskui sumokėti gegužę kelis šimtus į valstybės biudžetą (tada taikyk NPD), ar dabar negau…
Ir taip ir ne, nebutinai reikės sumokėti, nuo daug ko priklauso. Koks jūsų darbas ar pajamos pastoviai vienodos ar skirtingos ir kada gausit dekreto išmoką, čia blogai būna kai gauna gruodžio mėnesį, daug pajamų metinių tai gaunas permoka mokesčių todėl reikia grąžinti, kitais atvejais nebūtinai taip bus.
Aš dirbdama visada taikiau, dar nėra tekę mokėti, visada atgaunu nors ir nedidelias sumas, taikysiu ir dabar, jei reiks nebus problema sumokėti.
Juste.J parašė:
Tai kaip su tuo NPD, turėčiau žymėti taikyti ar netaikyti? Gal dar kurį nors nepatingės paaiškint.
Jeigu iki isejimo i dekreta dienos pajamos buvo pastovios, nevirsijo 2500+, negausit kazkokios metines premijos ar kazkokiu kitu apmokestinamu pajamu, tai taikyti.
Deklaruojant pajamas grazinti tenka tiems, kurie per tuos metus turejo nepastovu atlyginima, kintanti, dirbo per keleta darbu, gavo metiniu premiju.
12 testuotojų vertinimai
5 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai