2012.02.04 08:19 (prieš 14 m.)
Labas rytas mamytes, ir vel as cia, ir vel su savom bedom
Taip jau susikloste viskas, kad teko is Lietuvos isvaziuoti gyventi svetur, ir taikytis su naujais istatymais is naujom sistemom. Tiesa pasakius, nesuprantu as cia nieko kaip kas veikia.
Zodziu, bedele yra tokia. Jau koki menesi laiko pastebiu, kad karts nuo karto vaiko delniukai prakaituoja siltu prakaitu, kartais ir pedutes. Na kreipiausi cia i tokia istaiga (mazdaug kaip poliklinika ji cia, na matuoja kudikiu ugi, svori, daro skiepus) su klausimu, gal reikia padidinti vitamino D kieki, tai man atsake, kad nemano kad reikia. Pokalbis vyko telefonu. Ir patare, jei jau man kazkas itartina, vykti pas seimos daktara jis apziures ir patars. Na as taip viska ir palikau. Bet po savaites kazur jis pradejo sloguotis ir bijodama kad nepereitu i plaucius viskas del visa ko nuvykome jau pas seimos daktara. Prie progos uzklausiau del vitamino D kiekio padidinimo. Jis man atsake, kad nezino ir nieko negali pasakyti, patare kreiptis i ta poliklinika, kur minejau. Nu absurdas kazkoks. Klounai. Sianakt vaikas beveik nemiegojo, muistesi, sukineja galva kaip uzsuktas is kaires i desine, atsikelus paziurejau, kad pakausis jau praplikes biski nuo to trynimo i lova. Kadangi miegu su juo, tai nakti mano ranka buvo prie jko galvytes, tai galvyte buvo gerokia prakaituota. Pasidare kazkoks irzlus, dirglus, anksciau viskas buvo gerai, o dabar net siurbli ijungus krupteli, sviesos lyg pradejo bijoti.
Vitamino D duodu po 10 lasiuku, 1 lasiukas = 1 mikrogramas. Kiek skaiciau, kad rekomenduojama doze yra 5 mikrogramai, bet mes jau ir taip 10 mikrogramu geriam. Gal galit parasyt, kiek jus duodat vitamino D lasiuku? (mes geriam aliejini)
Esu nevilty