2018.03.16 12:32 (prieš 8 m.)
ula_ parašė:
Aš ne nuo pat pradžių seku šią temą, gal galite apšviesti, kas per vokų sistema?
Na tarkim, gavot pinigu, kad lengviau skaiciuot tarkim pvz 600 eur ar pan suma , tai tik Jusu ar kartu su vyru jokio skirtumo, nebent vyras islaidunas, tada tik savo pinigus. Paimat 4-5 vokus, nes tiek buna menesio savaiciu. Nusprendziat kokia suma grynu pinigu turi buti isleista per men. Kokia suma turi buti neisleista? I keturis vokus sudedat po lygiai eur, pvz 200 eur lieka korteleje, arba sestame voke su uzrasu ,,Bobutes paskola''. I si voka ir vyras gali imesti papildomai savo norimu sutaupyti pinigu, jei jam sunku neislaidauti. Mokesciams ir t.t. ne is voku mokama, tad jei aiski suma mokesciams, vaistams , ji turi buti iskart numinusuota , kad negundytu pasiteisinimams jog nepavyko
Ir pradedat imti is voko savaites pinigus. Savaites vidury dar turi likti padori suma likusioms dienoms. Pritruksta? Skolinates is antros sav voko. Pritruksta po antros sav? Skolintis nebegalima. Va tada ijungiat fantazija. Ir taip toliau zaidimo forma pasibaigia menuo. Jeigu sesto paskolos voko arba korteles likutis geras, reiskias pavyko ,,neprasiskolinti'' is savo pacios banko. Man tai labai geras stabdis. Ir pinigu daug lieka kelionems, nenumatytoms islaidoms ar busto reikmenims. Niekada nesam su vyru gyvene nuo algos iki algos. Visada yra likutis. Vyras tokio paties poziurio. Tik jo algos as nekontroliuoju, ten lieka naturaliai daugiau nei pas mane. O islaidas dalinames pagal upa. Bet kuris moka uz maista, bet kuris uz darzeli. Mokescius visus moka jis. Dar i du vaikiskus vokus kas menesi po 50 eur dedu vaiku mokyklai. Kai prades pirma klase ten bus kiekvienam apie 3000 eur ivairioms mokyklos reikmenims. Tai daug geriau nei visokie kaupiamieji svetimi vaiku fondai. O gal net nenaudosim tu pinigu iki 18 m, bus tada vaiku masinoms ar mokslams. Dar po 2 eur kai tik turiu piniginej metu i vaiku taupykle mokyklos arbatpinigiams, pietums. Ten jau apie 1000 eur. Ir is tiesu toks taupymas is normaliu algu.