2014.01.21 11:39 (prieš 12 m.)
ŠarkelėVarnelė parašė:
www.1tv.ru/sprojects_edition/si=5804&d=25.09.2013
Na dar karta ikeliau ta nuoroda apie gripa, nors gal visiems jau pabodo tos mano z…
Kas jums sakė, kad nuo vėjaraupių skiepijama negyvu virusu?
Vakcinose naudojamas gyvas vėjaraupių virusas ir rizika užsikrėsti nuo paskiepyto yra, apie tai rašo net vakcinos (konkrečiai Varilrix extranet.vvkt.lt/paieska/details.php?id=13119&thislanguage=lang_lt) info lapelyje: "Nustatyta, kad labai retais atvejais vakcinos Okos virusas iš vakcinuotųjų asmenų organizmo patenka su jais kontaktuojantiems serologiškai neigiamiems asmenims. Lengvas bėrimo pobūdis kitomis ligomis nesergantiems kontaktavusiems asmenims rodo kad, perėjęs iš vieno žmogaus organizmo į kitą, virusas lieka susilpnintas." Dėl lengvo bėrimo pobūdžio irgi galima ginčytis: mano abu vaikai prasirgo labai lengvomis vėjaraupių formomis, gal tik jaunėlis spuogelių turėjo kiek daugiau, nei vyresnis, tačiau temp. buvo vos 37 su keliomis dalimis ir tai tik dieną- dvi, todėl šis teiginys (info lapely) apie legvą bėrimo pobūdį yra laužtas iš piršto.
Ramute1 parašė:
Taip, ir Lietuvoj suleistų, bet dėl kiekvieno įbrėžimo (o stabligei užtenka ir nedidelio susižeidimo, jei tai įvyko sode darže ir pan, kur žemėje yra sukėlėjų, tai …
Stabligės bakterija yra anaerobinė, t.y. ji dauginasi ten, kur nepatenka oro. Vadinasi, tam, kad susirgti stablige, reikia turėti uždarą žaiždą (pvz. pradurti surudijusiu vinimi), jei tik nusibrozdini ir prižiūri žaidelę, stabligės sukelėjai tokioje žaizdoje vargiai išgyvens. Bet to Lietuvoje visi fiksuoti (pataisykite jei maišau, bet tingiu dabar knisti iš naujo statistikas) atvejai buvo senų žmonių, t.y. žmonių pas kuriuos imunitetas nusilpęs ir tikėna, kad ir taip turi daug visokių ligų. Kūdikiai mūsuose gi nešliaužioja po dirvonus ir kažin ar daugelių yra įgėlusios vapsvos. Be to, sunkiai susižeidus traumotologai suleidžia (bent jau anksčiau buvo tokia praktika) nemokomus potrauminius stabligės skiepus, nepriklausomai skiepytas ar ne esi nuo stabligės. Be to man iki galo nėra aišku ar stabligės skiepas iš tiesų suteikia apsaugą nuo stabligės, nes tiesiog prasirgus stablige, imunitetas jai nesusidaro.