Kurpelė parašė:
Dabai daug požymį, nuo akių kontakto iki supratimo. Visai skirtingi vaikai. Kai pirma auginau tokio amžiaus kaip buvo, vardu nevisada atsitraukė, nors tada atrode k…
Kaip tik perskaičiau Jūsu komentara ir galvoju, kad tikrai neramu ir man. Tiek pati, tiek gydytojai taip pat teigia, kad mūsu mergaite labai jautrus vaikas.
Buvom neseniai pas gyd. Grigelioniene, tai šiai dienai ji autizmo neižvelgia, tik jautruma ir tam tikras sensirikos problemas, patare apsilankyti pas ergoterapeuta. Labai pritruko laiko konsultacijoje ir pagalvoju, kiek daug nepaklsusiau ir nepasakiau.
Mano mergaitei dar tik 8 men, todel su diagnozem aisku anksti, bet neramumo turiu didelio. Šypsosi daug nuo pat pradžiu, iš esmės bendraujanti, visiškas rankinukas, biena išvis nepabuna, tiesia rankas ir nori buti paimama, verkia iskart kai iseini is kambario, seka judesius, akiu kontakta pagauna ir išlaiko kai kada net ilgokai ,bet kai nori to pati. Realiai žiuri kai kalbinu keičiant pampersa (velgi kai nori arba jau juokinu labai), kartais kai maitinu kedutej nu ir siaip užeina tokiu geru bangu. Bet kartais gali visiskai nežiureti, nors tu ka daryk. Nuo 7 men tas kontaktas suprastejo, atsirado toks kaip sarmatlyvumas:nusisypso nuleistom akim ir nusuka zvilgsni. Ir taip daro ne tik su svetimais, bet ir su mumis tevais. Pvz. grįztu is parduotuves, ji guli ant grindu, rankom kojom emocija rodo, kukli sypsenele, bet i akis neziuri. Arba atnesa i vonia, kur esu, tai kslbink kiek nori, nusisypso ir ziuri visur tik ne i mane. Čia tokiam amžiuje normalus raidos etapas gal? I varda dar nereaguoja visiskai, aisku mes dar anksciau gimem šiek tiek ir mums pagal viska dar 7,5 men nepilnsi, bet vis tiek jau dauguma reaguoja. Anksciau bent i intonacija reaguodavo labiau, o dabar arba tas susigedimas, arba nulis reakcijos, arba is nezinia kurio karto atsisuka i "kuku" ar kitus caksejimus. Visada buvo baisiai nerami, cia juokiasi, cia verkia, neaisku del ko susierzina, nemegzta keist poziciju, anksčiau labai spoksojo i lempas, daug judesiu, atrodo niekur negerai, tik ant ranku veidu i pasauli.Problemos su maistu: nuo 5 mėn. nebegalėjau maitinti krūtimi, nes ji prie jos tiesiog neišbuvo - kojos rankos tabalai ir viskas, dar ir dabar dažnai maitinu is buteliuko tik pamigusia. Dabar prasidejo ir vakarinis sunkus migdymas: jau merkiasi, bet vis dar malasi, verkia, lyg kas tampytu ta mano vaika is vidaus, nors diena miega puikiai. Taip pat trina neramiai peda i peda, pradejo skleist jau cia kazkieno mineta "mmmmmm" arba gerklini "aaaaa" . Šiaip dėl gugavimo, pasigendu dsugiau raidiniu garsu ir siaip, noro megdžioti tėvus. Pyksta siaubingai kai pvz. neduodi šaukšto ir apskritai greitai supyksta, graužia viska nuo ketvirto men., nors dar nera nei 1 danties, tiesiog negali būti tuščia burna. Bet velgi, kai esi pirmakarte mama, nežinai,kas normalu o kas ne, o dauguma gydytoju labiau mamos baimes mato, nei gilinasi i reikala...O pas gydytojus ji dar ir labai rami,domisi viskuo, sypsosi, tai i mama kaip i kvaila žiuri