S.P.P. parašė:
Prakalbot apie namo erdves... jei virtuve, valgomasis ir svetaine vienoj erdvej, kokio dydzio ji turetu buti? Cia pamastymui
40kv uztenka?
Priklauso nuo poreikių ir išplanavimo. Mūsų atskiros erdvės: virtuvė apie 8 kv.m., svetainė-valgomasis apie 20 kv.m. Tiek užtenka į valias
Na bet su kaimynais kai pasikalbam, tai jiems 136 bendro ir apie 94-96 gyvenamo ploto atrodo "mažulytis nameliukas", "nėra kur apsisukti". O mums tie 6 kambariai plius garažas atrodo oho kiek daug
ramybe07 parašė:
Jus kalbate apie open space. Atvira erdve, lai sujungti keli kambariai i viena, bet vis vien islaiko skirtingas funkcijas. Amerikoj labai populiaru. Pvz vienam gale…
Man open space niekad nepatiko. Draugai prie pinigo, tai kai savo namą projektavo architektas jiems sakė, kad niekas kas gali sau leisti, nedaro open space. Čia neturtingų žmonių išmįslas, kai neturi pakankamai vietos/pinigų pasidaryti normalią virtuvę. O mano anyta visad sako "virtuvė, valgomasis, miegamasis, š...masis - viskas viename"
Aš kai gaminu valgį, tai kvapai sklinda visur. Na gerai, galima pasistatyti super duper gartraukį, kuris viską ištrauktų. Bet vistiek - puodai, bliūdai, kažkokie vaisiai, kažkokios daržovės, indai - ne tas dekoro elementas, kuriuo norėtųsi puošti svetainę
Galiausiai jei svečiai kokie, tai pagaminau, nunešiau prie stalo ir nereik sukt galvos kaip čia greit indus išplaut, paviršius nuvalyt, kad nesimėgautumėm vakariene "visam gražume"
Kai bute buvom priversti svečius sodint prie stalo virtuvėj, tai mane labiausiai nervindavo, kad virtuvė arba nefunkcionali, arba negraži
Ir pas visus pas ką teko būti tokioj bendroj virtuvėj-svetainėj, ypač jei ne tik kavą gerti, tai nori nenori apkiausta. Kad ir koks tvarkingas žmogus būtų. Čia gal nebent jei daryti tokį pusiau uždarą variantą, kai virėjo galva ir krūtinė tik matosi virš baro/virtuvės salos. Bet ir tai... Man virtuvė lygiai kaip vonia turi turėt savo atskirą privačią erdvę, kad galėtų atlikt savo pirminę paskirtį
Pažįstu vieną ypatingai pedantišką moterį (pas ją net wc už klozeto dulkės valomos kasdien), tai jos namuose irgi uždara virtuvė. Nes nu neįmanoma pedantiškai tvarkingai gaminti valgyti
Prisiminiau dizainą pas vienus turtingus pažįstamus, tai nebent tokia open space priimčiau: virtuvė turi 3,5 sienos, o per tą 0,5 tarpą matosi tik virtuvės sala, kurioje įrengta viryklė, platus maisto ruošimo paviršius, o iš valgomojo pusės - aukštas baras su kėdėm. Tai kaip ir yra vieta šeimos nariams kartu ir gamint ir pusryčiaut, bet iš kitų namo vietų visiškai nesimato nei spintelių, nei kriauklių