Sveiki!
Noriu sužinoti informacijos apie krikštynas
Ar PRIVALOMA turėti krikšto tėvams sakramento sutvirtinimą abiems, kad galėtu pakrikštyti vaiką?
Sveiki, kokie yra reikalavimai reiktų klausti toj bažnyčioj, kurioje ketinate krikštyti. Tuo pačiu metu krikštijom mes ir porą pažįstamų. Jų kunigas reikalavo visų popierių dėl sutvirtinimo ir kvietė būsimus krikšto tėvus pokalbiui. O mums pasakė atvažiuoti ir tiek, jokių popierių ir pokalbių nereikėjo, krikšto mama sutvirtinimo neturėjo.
salegna parašė:
Sveiki!
Krikšto tėvams privalomas santuokos sakramentas, o santuokos sakramentas be sutvirtinimo neduodamas. Beje, nebūtina krikšto tėvams būti dviems, gali būti ir viena/vienas, jei kartais nerandate.
Čia daug naudingos informacijos: https://kaunoarkivyskupija.lt/?id=51
Grandiloquent parašė:
Krikšto tėvams privalomas santuokos sakramentas, o santuokos sakramentas be sutvirtinimo neduodamas. Beje, nebūtina krikšto tėvams būti dviems, gali būti ir viena/v…
neprivaloma buti santuokoje. kriksto tevais nebutinai turi buti santykiuose esanti pora.
Lau32 parašė:
neprivaloma buti santuokoje. kriksto tevais nebutinai turi buti santykiuose esanti pora.
O aš apie ką?
Grandiloquent parašė:
Krikšto tėvams privalomas santuokos sakramentas, o santuokos sakramentas be sutvirtinimo neduodamas. Beje, nebūtina krikšto tėvams būti dviems, gali būti ir viena/v…
Tekejau pries nepilnai 4 metus. Neturejau sakramento. Vyskupas leido ir tiek
Na mes su vyru krikstyjom jo dukterecia, as turiu viska, jis turi tik kriksta, nei komunijos nei sakramento jis neturi ir niekas nieko nesake nei musu kas klause ar mes kazka turim. Taip pat kai krikstyjau pusbrolio vaika lygiai taip pat is manes niekas nieko nereikalavo, nors turejau viska, bet dar nepilnamete net buvau (17 buvo man). Bet tikriausiai gerai sako, kad priklauso nuo baznycios viskas
6 testuotojų vertinimai
16 testuotojų vertinimai
10 testuotojų vertinimai