Mėsos patiekalų receptai

Komentuoti
  1. Ryto saule
    2011.11.23 18:19 (prieš 6 m.)

    Kamilyte 4 m. 3 mėn.
    Emiliukas 6 m. 6 mėn.
    Kajukas 10 m. 5 mėn.
    Nojukas 13 m. 6 mėn.

    2011.11.23 18:19 (prieš 6 m.)

    mamytes pasidalinkime receptais patiekalu su ivairia mesyte.

  2. Ryto saule
    2011.11.23 18:40 (prieš 6 m.)

    Kamilyte 4 m. 3 mėn.
    Emiliukas 6 m. 6 mėn.
    Kajukas 10 m. 5 mėn.
    Nojukas 13 m. 6 mėn.

    2011.11.23 18:40 (prieš 6 m.)

    amuleta parašė:
    mamytes pasidalinkime receptais patiekalu su ivairia mesyte.

    gaminu naminius kebabus....
    jums reikes.
    5 puodeliu kvietiniu miltu.
    3 valgomuju saukstu aliejaus(as dedu alyvuogiu arba semenu)
    2 arbatiniu sauksteliu druskos.
    2 arbatiniu sauksteliu cukraus.
    1 valgomaji sauksta sausu mieliu.
    1,5 puodelio drungno vandens.

    ydarui.
    farso arba jusu pamegtos mesos.kiekis nesvarbu,priklausomai kiek jusu namuose valgytoju.
    pomidoru kokiu 3-4vnt
    agurko jai ilgas puses arba 1vnt.
    pekino ar kokios nors kitokios salotos.
    tarkuoto fermentinio surio kokiu 400g.

    gaminame tesla.
    miltus,cukru,druska,mieles ir alieju dedame i dubeni ir sumaisome.pilame vandeni ir minkome tesla.mieliu atskirai kildinti nereikia.tesla suminkome taip,kad truputi liptu prie pirstu ir butu minksta kaip ausies spenelis.teslai kildinimo inda istepame aliejumi dedame ten tesla ,uzdengeme.dedame siltai ir kildiname 45min.

    pasiruoseme ydara.
    mesa pakepiname su jums patinkanciais prieskoniais.susipjaustome darzoves bet ne smulkiai,skiltelem,griezineliais,salota taip pat supjaustom.

    ruosem kebabus.
    tesla perminkome.
    imame kumscio didumo teslos gabaliuka ar truputi maziau ir iskociojame apvaliai,turi gaitis apie 5mm storio.ant teslos dedame tarkuoto surio kokius 3-4 saukstus ant jo dedame kepinta mesa idedame kelias skilteles pomidoro,.
    tadagraziai suimame krastus ir suspaudziame pirstais ir uzlankstom kaip virtini.dedame i ikaitinta 200-220 laipsniu orkaite 20-25 min.as kepu su ventiliatoriu ijungtu.tesla turi pakilti ir grazoiai apskrusti.galima pries tai paruostus kebabus 10min pakildinti.ir tik tada deti kepti.iskepusius kebabus istraukti is orkaites ir ties pinute perpjauti i jo vidu deti likusiu darzoviu ir uzsipilti jusu megstamo padazo.
    labai skanus karsti.Skanaus.

  3. Dzūk
    2011.11.23 20:15 (prieš 6 m.)

    Braškė 1 m. 7 mėn.
    A 7 m. 3 mėn.

    2011.11.23 20:15 (prieš 6 m.)

    man suktinukai patinka
    is farso su priedais(prieskoniai,kiausiniai,ir pan )padarom kotletukus,juos apvyniojam ismusta sonine ir kepam orkaitej,mmmm,labai skanumas

  4. User has not uploaded an avatar
    2011.11.23 21:33 (prieš 6 m.)

    7 m. 7 mėn.
    9 m. 3 mėn.

    2011.11.23 21:33 (prieš 6 m.)

    eckute parašė:
    man suktinukai patinka
    is farso su priedais(prieskoniai,kiausiniai,ir pan )padarom kotletukus,juos apvyniojam ismusta sonine ir kepam orkaitej,mmmm,labai skanumas

    geras, reiks padaryti ir man

  5. User has not uploaded an avatar
    2011.11.23 21:37 (prieš 6 m.)

    7 m. 7 mėn.
    9 m. 3 mėn.

    2011.11.23 21:37 (prieš 6 m.)

    as daznai darau ir suktinukus.
    ismusu nugarines kepsnius, padarau idaro pakepinu grybus, svoguna, dar idedu cesnako su krapais. susuku, dantu krapstuku pasmeigiu, keptuvej apkepinu, tada idedu i puoda, ipilu vandens, dar biski patroskinu, idedu grietines pomidoru padazo (geriausia tai pasta), dar cesnako (mes labai cesnakiniai esam), baziliko, kokias 10 min patroskinu. Su bulviu kose ir marinuotais anytos agurkeliais

  6. Monika.
    2011.11.23 21:45 (prieš 6 m.)
    2011.11.23 21:45 (prieš 6 m.)

    Armanda parašė:
    as daznai darau ir suktinukus.
    ismusu nugarines kepsnius, padarau idaro pakepinu grybus, svoguna, dar idedu cesnako su krapais. susuku, dantu krapstuku pasmeigiu, keptuvej apkepinu, tada idedu i puoda, ipilu vandens, dar biski patroskinu, idedu grietines pomidoru padazo (geriausia tai pasta), dar cesnako (mes labai cesnakiniai esam), baziliko, kokias 10 min patroskinu. Su bulviu kose ir marinuotais anytos agurkeliais

    Vertas dėmesio receptukas manau, tikrai išbandysiu

  7. inetukas.
    2011.11.24 09:24 (prieš 6 m.)

    Meilė 6 m. 7 mėn.
    Saulė 16 m. 3 mėn.

    2011.11.24 09:24 (prieš 6 m.)

    Armanda parašė:
    as daznai darau ir suktinukus.
    ismusu nugarines kepsnius, padarau idaro pakepinu grybus, svoguna, dar idedu cesnako su krapais. susuku, dantu krapstuku pasmeigiu, keptuvej apkepinu, tada idedu i puoda, ipilu vandens, dar biski patroskinu, idedu grietines pomidoru padazo (geriausia tai pasta), dar cesnako (mes labai cesnakiniai esam), baziliko, kokias 10 min patroskinu. Su bulviu kose ir marinuotais anytos agurkeliais

    mmm kaip skanu reiktų jau ir man padaryti tokių

    mano dukros mėgstamiausi "mėsiukai"
    faršą išminkom su prieskoniais, daliname porcijomis ir kiekvieną atskirai dedame ant folijos. paplojame, kaip kotletuką. ant viršaus dedame kas ką mėgstam - tarkuotas morkas, svogūną, pievagrybius ar kitus grybus, papriką, porus... užvyniojam foliją ir kepam orkaitėj. kai baigia kepti atvyniojam ir užberiam fermentinio sūrio. geriausia yra tai, kad kiekvienam pagal skonį gali dėti daržovių, kas ką mėgsta. pvz vyrio su paprika, dukrai su daugiau morkų, sau daugiau česnako... valgom su bulvių koše. jei ruošiat vienam kartui - nepaliekant pašildymui, tai daryti didesnes folijas ir ant daržovių viršaus dėti bulvių - pjaustau šiaudeliais. tada irgi skanu bet kai atšala, tai bulvės jau nebūna skanios...

  8. Ryto saule
    2011.11.24 10:12 (prieš 6 m.)

    Kamilyte 4 m. 3 mėn.
    Emiliukas 6 m. 6 mėn.
    Kajukas 10 m. 5 mėn.
    Nojukas 13 m. 6 mėn.

    2011.11.24 10:12 (prieš 6 m.)

    inetukas12 parašė:
    mmm kaip skanu reiktų jau ir man padaryti tokių

    mano dukros mėgstamiausi "mėsiukai"
    faršą išminkom su prieskoniais, daliname porcijomis ir kiekvieną atskirai dedame ant folijos. paplojame, kaip kotletuką. ant viršaus dedame kas ką mėgstam - tarkuotas morkas, svogūną, pievagrybius ar kitus grybus, papriką, porus... užvyniojam foliją ir kepam orkaitėj. kai baigia kepti atvyniojam ir užberiam fermentinio sūrio. geriausia yra tai, kad kiekvienam pagal skonį gali dėti daržovių, kas ką mėgsta. pvz vyrio su paprika, dukrai su daugiau morkų, sau daugiau česnako... valgom su bulvių koše. jei ruošiat vienam kartui - nepaliekant pašildymui, tai daryti didesnes folijas ir ant daržovių viršaus dėti bulvių - pjaustau šiaudeliais. tada irgi skanu bet kai atšala, tai bulvės jau nebūna skanios...

    labai skaniai skamba,reiks pabandyti.

  9. Ryto saule
    2011.11.24 10:14 (prieš 6 m.)

    Kamilyte 4 m. 3 mėn.
    Emiliukas 6 m. 6 mėn.
    Kajukas 10 m. 5 mėn.
    Nojukas 13 m. 6 mėn.

    2011.11.24 10:14 (prieš 6 m.)

    o kuri nors gaminate namine lazanija?

  10. User has not uploaded an avatar
    2011.11.24 11:16 (prieš 6 m.)

    7 m. 7 mėn.
    9 m. 3 mėn.

    2011.11.24 11:16 (prieš 6 m.)

    amuleta parašė:
    o kuri nors gaminate namine lazanija?

    as daznai gaminu lazanijas, bet lakstus tai perku, nes lakstu siaip nezinau argali namu salygom geru pasigaminti.

    Jei tave domina gaminimas ne lakstu, tai galiu parasyti,
    Jei perki lakstus, reikia atkreipti demesi kaip juos paruosti, nes vienus reikia isvirti, kitu ne.
    Jei virsi juos, tai buk atsargi, vieno ant kito nesudek, nes pavire susiklijuos.

    Idaras
    farsa su prieskoniais, svogunais, cesnakais sumaisai ir ipili daug daug grietineles, kad gautusi beveik sriuba.
    galima daryti ir su spinatais ir su grybais ir su paprika, sasiskom, zuvim ir t.t.man skaniausia farsas sumaisytas su grybais.
    Siaip, tradiciskai reketu padaryti normalu farsa,o padaza naudoti svieste pakepintus miltus ir uzpiltus pienu, bet lazanija man sausoka buna, todel as naudoju grietinele.

    ant skardos nusemiu nuo to farso (i grietinele jau buna isigere tie visi skoniai) grietineles, pateplioju, iskloju lakstus, tada su samciu uzpilo to viso idaro su visa grietinele, ant virsaus biski surio, tada vel kloju lakstus ir vel viska pakartoju, kai jau paskutini sluoksni dedu lakstu, jam palieku tos grietineles padazo ir daug surio. kisu i orkaite ir kepu kokiu 40-50 minuciu (ant lakstu pakuotes paprastai receptura buna uzrasyta)

    Lazanija tai beveik kaip pica, ka idesi, tas ir skanu. Buna, jei netingiu, kiekviena sluoksni kitoki darau, bet cia reikia idaru pasidaryti

    skanaus

    1
Žinutės parašytos:
Naujas komentaras