Aš asmeniškai esu už tuos nemokamus, valstybės finansuojamus skiepus. Viena yra nepaskiepyti dėl kažkokių rimtų priežasčių ir visai kas kita neskiepyti dėl mados ir dėl komplikacijų baimių... Skiepas negarantuoja, kad vaikas nesirgs viena ar kita liga, bet esmė ta, kad iš anksto suformuotas imunitetas padeda lengviau liga persirgti, o kai visi vaikai paskiepyti nuo konkrečios ligos - tuo stipresnis kolektyvinis imunitetas, ta prasme nebelieka galimybių virusui plisti... taigi, gal tikrai ta neskiepytų vaikų mažuma kol kas neserga arba retas kuris serga tik dėl to, kad mūsų vaikai skiepyti, bet kas bus kai dėl mados ir abejonių pradės daugiau mamyčių nebeskiepyt vaikų?!
Dauguma prieš skiepus platinamų straipsnių ir video muša tik į vienus vartus, o kai per daug aršiai, dažnai neargumentuotai brukama viena nuomonė - tada irgi kyla abejonių - kodėl taip daroma?! Labai užjaučiu tas šeimas, kurių vaikučiams pasireiškė šalutiniai reiškiniai dėl skiepo, bet esmė tokia, kad aš labiau tikiu skiepų nauda nei jų žala... Kas liečia šalutinius reiškinius - daug kas juos sukelia, kad ir tie patys riešutai ar pienas kažkam gali būti mirtini, taigi... Ir man nėra tas pats, kad daugėja tėvų, kurie aklai ir naiviai tiki neargumentuotais, abejotino turinio filmukais - ir kuo tokių lengvatikių, kurie tiki, kad vakcinos skirtos vaikų ženklinimui ir visokiom kitokiom fantazijom - tuo labiau palaikau Andriukaitį, nes kas bus, kai tie sąmoningai neskiepyti vaikai pradėję sirgti, kad ir silpniau, bet užkrės mano skiepytus vaikus, mano tėvus, kurių imunitetas galimai pasilps dėl senatvės??? Taigi, čia beprasmė diskusija... Visiems sveikatos ir nepasiduot masinei psichozei.