Laba diena, nežinau nuo ko pradėt...
Su artimaisiais negaliu kalbėt, nes jie manęs negirdi, vis kartoja ko tu iš vaiko nori, tačiau esu palūžus, išsekus nuo dukrytės elgesio. Įtariu, kad gali būt jai kažkoks sutrikimas. Kalbėjau su pediatre, bet sako, kad raidos įvertinimas bus kai sueis 3 metai, o iki tol laukti.
O viskas nuo pradžių... Problemos prasidėjo maždaug 1.5 metų, kai nuėjau pas tą pačią pediatrę, kuri man ppasakė, kad tiek laiko vaikas jau turi pasakyti iki 10 žodžių ir sukaupt dėmesį iki 10 min. Tuomet labai įsižeidžiau, juk visi vaikai skirtingi prašnekės, visi artimieji sakė nereik vaikų augint pagal vodavėlius ir t. T. Na ir nurimau dėl tos kalbos, be to dukra labai aktyvi, neturėjau daug laiko galvot. Namuos sunku su ja, nes yra lavai aktyvi, visiškai neklauso ką sakai. Gali n kartų kartot kažką ir jokio rezultato... Lauke visi vaikai kaip vaikai, o maniškė nenustygsta laksto aplink. Niekas neįdomu tik lekt. Kažkas nepatiko pradeda rėkt ir krenta ant žemės. Daug piktumų namie dėl nesusikalbėjimo. Pvz pradeda rėkt ir nepasako ko nori. Aš spėlioju ir kol atspėju triukšmas. Dar guodžiausi, kad išeis į darželį bus geriau, bet darželį lygiai tas pats. Sakė nieko neklauso, veikia ką nori. Su žaislais žaidžia tiek kiek jos išmeto. Pvz turim dėlionių, ji mėto, mes su vyru renkam tveriam, ji žiuri. Tik sutveriam vėl išmėto. Realiai visi žaislai, kurie kažkiek tinka tai 18 mėn. Kažkokiu žaislu kur reikia kažkiek mąstyt nežaidžia.
Mes su vyru abu pervargę, pagalbos iš šalies neturim.
Visi pataria daugiau kalbėtis su vaiku, bet ji visiškai neklauso.
Puoduko reikalai neina į priekį, nors bandom nuo lapkričio mėn pratint. Kokią dieną jau atrodo tuoj tuoj persilauš, sekančią jau užmiršus ką prieštai mokėjo...
Gal kuri esat patyrus kažką panašaus? Laukt 3 metų ar nelaukt ir prašyt siuntimo į raidos centrą? Darželį pasakė, kad gal daryt su mumis individualų pokalbį apie jos elgesį. Aš nieko prieš, bet neturiu ką papasakot. Kaip darželį, taip ir namuose elgiasi. Atsiprašau už padrikas galbūt kai kur mintis. Tiesiog neina rišliai nupasakot. Labai viskas painu...
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus