2019.06.14 10:59 (prieš 6 m.)
Sveiki, esu naujokė šiame forume- tikiuosi priimsit, kai reikės patarsit, padeąsinsit o gal ir pabarsit. Sūnui 2,7m, gimė 37sav iš žalių vandenų extra cp pagalba; gaivintas- Apgar 5-8 balai. Nuo pat kūdikystės vargom su padidėjusiu raumenų tonusu- šiek tiek vėlavo fizinė raida- apsivertė 6mėn, kai kiti 4mėn tą padaro. Nuo 4mėn dėl šių bėdų lankėm Kauno "Lopšelį"- kineziterapija, baseinas, gavom diagnozę R62- sulėtėjęs augimas. Paskutinius užsiėmimus baigėm pernai rugpjūtį- buvom gavę kineziterapiją ir logopedą, nes pasiskundžiau neurologei, kad mažai kalba. Logopedė po 20 užsiėmimų pasakė, kad mano sūnus viską supranta, suvokimas geras- tikrai prabils- tereikia išlaukti. Laukiau pusmetį- kai kalba nepasistūmėjo į priekį, su siuntimu ėjau į klinikas pas neurologą- siuntė pas psichologę disc testui, psichiatrę- išvada- f83 lengvas. Klausiu- ką tai reiškia, sako- mes negalim rašyti, kad tik nekalba- todėl įrašėm taip, nors suvokimas nėra prastas. Vakar su tuo išrašu nukeliavom į "Lopšelį"- rugpjūčio mėn gulsimės ištyrimui. Per neurologės konsultaciją vakar tiesiog nepažinau savo vaiko- ko gydytoja prašė, nieko nedarė- rėkė, pyko- ar nuo karščio, ar pavargęs po sunkių naktų buvo, bet gydytoja sako- jūs tikriausiai turit rintesnių bėdų negu f83... Gryžau sutrikusi... Ar aš nematau, ar nenoriu matyti, kad mano vaikui ne tik kalbos sutrikimas? Akių kontaktas geras, mėgsta bendrauti- kalbina savo kalba, vedasi žaisti, dtlioha dėliones, rodo pirštuku į daiktus, vykdo paliepimus, jei paklausi, kur vienas ar kitas daiktas- parodo pirštuku. Bet kalba labai skurdi... tiesa, paskutiniu metu atsirado daugiau (kokia 10) naujų židžių, tarp jų ir mano išsvajotas "mama".. vakar irgi nustebino- atsinešė iš piniginės ištrauktą banko kortelę, rodo man ir sako- "kas džia".. vyras man sako, kad aš per daug viską sureikšminu- ateis laikas ir kalbės- juk jei nekalbėtų tai visai nieko ir nepasakytų..
Ar yra dar panašių atvejų? Kaip sekasi?