Sweiki, greiciausiai busiu sitam forume vienintelis vyras ( perskaiciau snd beveik puse forumo), turintis autizmo pozymiu. Kad esu kitoks visada turejau pojuti, mane vadindavo mazuoju profesorium" , savam pasaulyje" ir kiti posakiai. Turejau sunkia vaikyste, paauglyste, tada tevai iskelialvo anapilin - tevas man bunant 20, motina 24. Sau puse gyvenimo paisiau" depresija, ji dazna, tada maniakine depresija, skaiciau daug, megstu psichologija, bet link 30ies prasidejo daug kitu pasaliniu dakyku, kol neatverciau zodzio autizmas (manau tai buvo Gretos sujudimas, straipsniai apie ja) - ir tada lyg nusvito kas man. Apeme didziule depresija, panikos priepoliai, pyktis kdl as tik dbr apie tai suzinojau ir su didelemis pastangomis ir daug pragaisto laiko is saves. Visi taskai susidejo ant I , emociju kalnai, supratau, jog teks susitaikyt, nors tai sunku, ypac vienam.. juk mes megstam lb uzsisklesti savyje, buti asocialiais.. Esu lb jautrus dirgikliams, garsams, sviesai, kvapams, nzn turbut viskam, bet jaunosios mamos, lb nepergyvenkit, kalbet pradejau gal nuo 5, I mokykla nuo 8m, tevai mane uzrasydavo I ivairius burelius, sokius, koreguojancia gimnastika, logopedus, chora, nuo 5 klases tiesiai I Azuoliuko muzikos mokykla, kurios 8m kursa baigiau per 4m ( persokau pradine), tad vaikyste buvo atsikeli I muzikos mokykla, tada I mokykla, gryzti vakare uzsidares savo kambaryje namu darbai, megau skaityti it taip kasdien. Tad bendraut taip ir neishmokau, bet mokyklas abi baigiau gerai. Mums lb svarbu zinoti, buti viska susiplanavus, bet neduok dieve kas pasikeis, tie priepoliai niekur nedingsta, bet suauge ismokstam juos graziai uzslepti. Ne kiekvienas ir pastebetu. Na, gal tik, kad jauciames jaunesni, man 33, bet pojutis lyg buciau 6m atsilikes. To nepastebejau, kol nesurimtejo darbo reikalavimai. Bet visko vienan poste neispasakosiu. Geriau pabusiu laboratorine forumo pelyte. Klauskite kdl jie taip vaikai elgiasi - atsakysiu, tuo paciu ir geriau save pazinsiu. Akiu kontaktas - jei buna jausmu suaktyvejimo dienos/ savaite tikrai ilgiau 2 sec negaliu I jas pazvelgt, tai zudo, tarsi persmelkia tave kiaurai, jauti tarsi jos is taves reikalautu kazko, o tau ir su aplinkos trikdziais dar susidorot reikia, tadien bandau taikyti tylos ir tamsos terapija, badauju. Guliu bandau miegot. Jei tik stresoriu padaugeja, simptomai stipreja iki alpimo, panikos, tad porai dienu manes tikrai nebuna. Viskam pasibaigus vel buna dvieju savaiciu laimes energijos, dziaugsmo bangos. Bet gyvent imanoma, tik reikia ipatingu salygu.. kita kart gal apie maista papasakosiu 🤔
- Pradžia
- Tinklalaidė
- Planavimas
- Nėštumas
- Vaikas
- Šeima
- Namai
- Skaičiuoklės
- Forumas
- Skelbimai
- Atsiliepimai
- Straipsniai apie vaikus