2022.11.01 07:10 (prieš 3 m.)
Raso,kad negali būti didesnė nei 78 proc kompensuojamo uzdarbio arba visas atlyginimas i rankas uz du vaikus. Bet tikrai negausit daugiau nei gavote atlyginimo,jokiu dvigubu nera pas mus 🙈 jeigu iseini su vienu vaiku iki 18men ,tai visa ta laika gauni 60proc arba 77proc tiek kiek i rankas gaudavai atlyginimo.
As pati domėjausi kitu variantu,kai iseini iki 24men. Tai siuo atveju uz viena vaika bus mokama 45proc pirmais metais ,o antrais 30proc. Arba po mokesciu,kad lengviau pasiskaičiuoti ir isivaizduoti,tai pirmais metais 58proc ir antrais 38proc gauto atlyginimo i rankas.
O uz du gimusius vaikus ne daugiau nei 78proc arba 100proc tiek kiek gaudavome i rankas atlyginimo. Tiek pat ir uz neperleidziamas atostogas. Neperleidziami du men mamai ,du teciui. Gerai,kad teciui uzteks tik 6men stažo. Mano atveju vyras visa laika perka verslo liudijima,o su juo nieko negautų. Tai tokiems bus laiko surinkti stažą,nes galima pasinaudoti per 18mėn arba per 24 men ,kad ir paskutiniais mėnesiais.
Tvarka keisis tik dėl vaiko priežiūros išmokų,o dėl motinystės atostogų ne. Dėl vaiko priežiūros atostogų galės berods tik šį mėn arba kitą suteikti info telefonu sodros darbuotojos. Dabar jos nieko nežino dar tiksliai. Tik bendro pobūdžio info galima rasti internete. Aišku ,kad dar niekas neaišku 🙈 mane pačią domina info dėl apskaičiavimo,bet jos suteikti man galės nepamenu ar šį men ar kitą tik sakė paskambinus. Na man visai jau dėl nėštumo negerai su atmintimi ,viską užmirštu 🙈
O motinystės išmoką (už 4mėn kažkur) skaičiuojant neskaičiuoja atlyginimo to mėn kurį išėjai ir dar praeito. Motinystės išmoka yra 77proc ir nuo jų išskaičiuos dar mokesčius. Už antrą vaiką prideda dvi sav berods, tai vis šis tas 🙂 bet tik gimus ir pateikus naują prašymą turbūt. Šito dar nežinau. Pradžioje išmoka išmokama nuo 30sav už beveik 4mėn iškarto visa suma. Po 4men tik vaiko priežiūros atostogas reikia užsipildyti .