2023.02.28 23:33 (prieš 3 m.)
Mes jau namie, sveikos gyvos visos trys. O buvo taip.
Atvaziavau į Kauno klinikas guldymui 18d šeštadienį,nors buvo paskirta 15d. Bet kadangi kaip minejau bendravau su mergina kurią suskatino 36+1 tai baisu buvo,kad ir man taip nepadarytu,o jeigu ir neskatintu,bet gulėti ligoninėje savaitę gerą, tai tikrai nenorėjau. Jaučiausi gerai ir daktarai nieko blogo nemate,kad galvociau apie pavojų ir gulejima ligoninėje. Na tai kai atvaziavau buvo savaitgalis ir daktaru ne per daugiausiai. Sekmadienį suėjo 37 sav. Na ir apžiūrėjo echo ir aisku tonus vis matavo. Buvo viskas ok. Nusprendė gimdos kaklelį tikrinti pirmadienį. Atėjus pirmadieniui ir patikrinus pasakė, kad 5cm yra atsidarymas 🙂☺️🥳 galvojau valio,vėl greitai pagimdyti gresia,kas man tikrai patiktu😀 pradėjau ruoštis I gimdykla. Ten patikrinus jau visi 6cm buvo,bet aš nieko nejauciau. Šiek tiek kaip kas lystu ,durtu ir šiek tiek maude pilva. Bet jokių stiprių saremiu. Pasakė,kad nuleis vandenis,kad sužadintų. Nuleido. Bet kaip nieko taip nieko. Na po valandos buvo tie patys 6cm,tai nusprendė skatinti oksitosinu.-lasalinemis. na ir po biški prasidėjo skausmai. Toki tikri ir skaudus sąrėmiai buvo daugiau nei valandą . Dabar galvoju gal jei būtų nenuleisti vandenys ir tiesiog laukiant,tai turbūt būtų lengvesnis gimdymas ir greitesnis,tiesiog gal reikėjo palaukti. Man po kiekvieno gimdos kaklelio patikrinimo 10-20val ir pats gimdymas prasidėdavo ir būdavo labai mažai saremiu ir nelabai skaudus. Na bet yra kaip yra. Taigi po geros valandos kankyniu gimė pirma sveika mergytė 2345g, 47cm. Ją Davė vyrui ant krūtinės. Tuo tarpu daktarės laikė pilvą,kad antra neapsisuktu ir gimtų taip pat galvutė. Tačiau man pagimdzius pirma sąrėmiai pasidarė praktiškai nejauciami. O akušerė vis sakė užeina noras stumti ir stumk. O man nieko. Na bent kokias 3-4min. Na ir tada užėjus tikrai labai lengvam saremiui galvojau stumiu per prievarta nieko nebus. Tikrai nelabai malonu kai nėra saremiu stumti,bet galvojau,kad reikia. Iš pirmo stūmimo gimė galvutė . Na ir tada akušerė visada sako nebestumti. O as tikrai visko klausiau ką ji sako. Na ir uzgimus galvutei išvis jokių saremiu nebeliko. Vėl sako,kai užeina -stumk. O man visai nieko. Bet vėl per prievarta stumiau. Ir taip gime antroji. Tačiau ji nekvepavo gimusi. Pradėjo gaivinti ir tik po 2 min 20sec ji pradėjo kvėpuoti. Jos palaikyti neleido, tik parodė ir išvežė į reanimacija. Nors ji jau verkė ,atrodė gerai , bet pasiėmė stebejimui. Pirmą naktį jei davė deguoni. Antra para pasikvietė mane su pirma mergaitė ir tiesiog ją jau galėjau vežtis kartu į palatą ☺️ kiek suprau tik atsargai stebėjo ją. Davė donorini pieną ir ji pati labai gerai valge. Buvo stipri, pati kvėpavo ir viskas jai buvo gerai. Aisku,laikė dėl jos 4 paras. Darė galvos ECHO ir dar darys kelis kartus. Įsitikinti,kad nėra dėl hipoksijos pažeidimų. Tikiuosi viskas bus gerai. Kaip man komentavo akušerė dėl ko ji galėjo gimusi nekvepuoyi, tai kad ji galėjo ilgiau būti užspausta takuose. Tai vis dabar pagalvoju,kad galėjau anksčiau sugalvoti stumti,kad ir per prievarta ir be saremiu. Na,bet laiko neatsuksi. Pakolkas mano mazytei viskas gerai, tikiuosi taip ir bus. ☺️❤️
Na , o Mano sveikata po gimdymo tikrai ne kokia buvo. Labai daug kraujavau. Gimdykloje laikė valandą ilgiau. Lasino oksitocino papildomai. Labai skaudejo kai spaudė pilva, tikrai labai ir labai ilgai išliko tas skausmas. Naktį pakilo temperatūra 38 virš. Labai drebejau ir buvo labai šalta ,tai karšta. Skaudejo pilva. Ir ne tik toks skausmas kaip gimdos susitraukimai. Kitą dieną iškrito du kaip delnas kresuliai. Vau pamaniau. Bet man pasakius niekas echo ar daktarės neatsiuntė. Jiems iškritus baigėsi visi blogi simptomai. Dabar nekantrauju greičiau pas daktare apsilankyti. 🙂 Va toks tas gimdymas mano buvo. Nepasakyciau,kad labai sunkus ar baisu man nebuvo. Kažkaip vis galvoju, kad mums viskas bus gerai ir jokių pesimistiniu minčių nepriimu 😇