2023.03.02 14:50 (prieš 3 m.)
coliuke01 parašė:
Sveikos🌼 Esu baimeje, pas mane 21sav ir identiski dvynukai. Vakar buvau pas genetike, tai pasake, kad dvynukai labai skiriasi ir antras mazesnis uz pirmaji 30%. Tai…
Sveika, mano panaši istorija
Mano identiškos dvynės turi diskordantinio augimo diagnozę, dabar jau mums 34+4 sav. Žinau kiek gali sukelti streso šie skaičiukai, bet tuo pačiu galiu paguosti, kad dar anksti ir viskas gali keistis. Aš tikrinuosi pas dr. Gintautą kas dvi savaites (dabar jau kas savaitę) ir tie procentukai nuolat kinta, buvo tai 18, tai 28, tai 11, o pastarąjį kartą buvo 25. Identiški dvyniai dažnai auga netolygiai dėl įvairių priežasčių. Žinoma, turi patikrinti dėl Transfuzijos sindromo, bet tai ne vienintelė priežasts netolygiam augimui. Pas mus tiesiog vienos virkštelė įsitaisiusi placentos viduryje, tad ji gauna daugiau medžiagų, o kitos visai krašte. Tokiu atveju operacijos nedaro, o tiesiog stebi jau 3 lygio ginekologas bent kas dvi savaites. Jei vaikučiams užtenka vandenų ir kraujotaka gera, tai neverta pernelyg baimintis. O gimę skirtingo dydžio dvynukai dažniausiai per pirmuosius metus susivienodina, kiek teko domėtis.
Taip pat, kaip minėjo Pučkoriukas, yra ir matavimų paklaida. Svarbiausia dabar kiek išeina mažiau jaudintis ir patausoti save (nors žinau, koks gali kilti minčių chaosas). Taip pat patariu gerti kuo daugiau vandens, nes bent jau man vienu metu pas mažąją dvynę buvo jų sumažėję, tada tikrai jau buvo problema, bet pradėjus gerti po maždaug 3L į dieną susitvarkė.
Stiprybės