2018.05.06 23:56 (prieš 7 m.)
Čia yra puikų patarimų. Dbar klausimas jums ar tenka susidurti su draugais, kurie iš jūsų skolinasi? Jei taip ar skolinat O gal atsisakot ar nesusiduriat? Aš esu nelinkus skolintis, bet va jau kelintą mėnesį mano draugė ateina pasiskolinti po 30-50 eurų, kelis kartus daviau ir ji tai atidirbo saugant vaikus. Bet su vyru kalbėjom, kad mes negalim skolinti, nes patys turim skolų ir turim gyventi, mums niekas nieko nedavė ir neduos. Šiandien gavosi tokia situacija, kad pasikvietė į parką ir po to į svečius pietums. Mano vaikams davė net to ko niekad per dieną negauna - visokių vaisių, šokoladų, saldainių, ledų ir jogurto. Žaidė į valias ir po to paprašė 30 eurų. Daviau nes lydėjo iki pat namų, man pridėjo visokių žaislų išaugtų (bet nebeturiu kur dėti). Aišku pasakiau vyrui ir jis užpyko. Ir tikrai pikta buvo ir man, nes turbūt reikėjo įtarti jog jei kviečiasi tai su tikslu. Realiai reikės sakyti kiekvieną kartą, kad neturiu pinigų arba išleidau, nes tiesiai pasakyti negaliu. Tiesiog jei man reikės vaikus pažiūrėti jie vieninteliai, kurie gali padėti. Bet ir pinigų kiekvieną kartą negaliu skolinti. Ypač kai mes pragyvenam visi už panašią sumą. Ką jūs darytumėt? Kaip bendrauti su tokiais žmonėmis? Aš jų problemas suprantu, bet nesuprantu kodėl jie leidžia krūvas pinigų ant žaislų su kuriais vaikas nežaidžia ir kodėl turėčiau jaustis kaltai jei nepaskolinu. Be to labai kartus skonis burnoj, kai atrodo jog jie pirmą kartą kvietėsi į svečius su tikslu pasiskolinti. Dažniausiai net neskambina savaitgaliais, užsiėmę savo reikalais. Vyras sako, kad negali įprasti skolintis iš mūsų, nes neesam bankas, be to ir draugystė dvelkia nauda. Bet va, kaip nepasimauti ant jauko? Kaip atsisakyti ne tampant blogiete ir leisti suprasti be piktumų, kad nebesitikėtų skolintis. :?