2018.05.04 19:58 (prieš 7 m.)
Sveikos, jungiuosi ir aš į jūsų tarpą. Esu trijų pametinukų mama, šiuo metu gyvenam Italijoj, vyras italas, dauguma laiko būna išvažiavęs į kitą šalį dirbti. Dar tik įpusėjau forumą skaityti, bet sakau jau reikia prisistatyti
neištveriu.
Aš manau, kad esam išlaidūnai su polinkiu taupyti. Ištikrųjų bėda ta, kad mano vyrui dažnai nesiseka su pinigais, nors jis ir uždirba ir yra pagrindinis maitintojas, bet negaliu pasakyti, jog galime gyventi atsipalaidavę. Ir daug skolų turi, tai turim mokėti. Aš renku čekius, jeigu žinau kokią sumą gaunu ir leisti galiu, tai susiplanuoju maždaug mėnesio biudžetą į vokelius. Va turiu vokelius su 1 savaitė, 2 savaitė,
3 savaitė, 4 savaitė, po to vokeliai sąskaitoms sumokėti ir vaikų išlaidoms: sauskelnės pagrinde ir auklei pinigai. Vis dėl to gana sunku taupyti, nes Italijoj visus komunalinius moka kas du mėnesius ir dažniausiai ateina nemažos, kartais reikia net kelių mėnesių viską padengti, bet stengiuosi išmokti ir tai planuoti, kad taip nesijausti. Kol kas dar tik bandau, nes nėra taip jog pavyktų viskas iškarto
kitas dalykas, kuriame noriu išmokti suktis tai yra maisto pirkimas ir savaitės meniu darymas. Man tai galvos skausmas, nes mano vaikai susisuka ir nevalgo. Vyriausiasis nevalgo nieko su pomidoru, jokių naujų patiekalų neįsileidžia, bijo ragaut, nuo senų pavargstu ir tiesiog atsibodo, tai dabar esu receptų ir naujų patiekalų paieškose. Va šiandien bandžiau grikių kotletus ir teko išmest. Baisiai nusivyliau, kad reikėjo maistą mest lauk, man nepatinka ir stengiuosi, jog vaikai gerbtų tai kas yra ant stalo. Šiandien bandysiu gaminti varškės sūrelius.
Dar vienas dalykas, kurio norėčiau - tai atrasti save ir pradėti kažką daryti. Noriu kokio hobio ar darbo, kad duotų ir kažkokio pelno. Šiaip turiu daug pomėgių, gal per daug, todėl niekad neįsitraukiu šimtą procentų, be to ir vaikus vienai reikia prižiūrėt. Mums buvo sirgimo laikotarpis visi metai, tai labai kirto per piniginę. Šiuo metu stengiuosi atsidėti 5 eurus sau pensijai
tiesiog nebeperku kas savaitinių žurnalų su receptais po eurą ir metu į taupyklę, po to turiu dar vieną taupyklę bendrą šeimai jei kas atsitiktų. Vyras apie ją nieko nežino ir nereikia, nes kai tik žino, kad turim kažkokių papildomų pinigų, tai prasideda vargo vakarienė ir papildomų išlaidų. Stengsiuosi pasidalinti savo atradimais ir semtis iš jūsų patarimų ir idėjų, bei tiesiog pastiprinimo.