2011.05.30 12:45 (prieš 15 m.)
Rasika parašė:
Labai dekoju uz siuloma pagalba
norejau pasiklausti kokiu vaikucio kraitelio sarasiuku vadovavotes...ar daiktelius rinkotes pagal tevu darzelio siuloma sarasiuka ar pagal draugiu/pazistamu patarimus? As ziurejau tiek tevu darzelyje, tiek mamyciu klubo puslapyje... tai net nezinau kuo geriau vadovautis... gal kuri mamyte gali rekomenduoti ko ir kiek reikia veztis i ligonine...musu mazylis turetu gimti rugsejo men, tai jau bus saltesni orai...is anksto dekoju..
Aš vadovavausi taisykle, kurią man draugės pakuždėjo. Turėti po komplektuką kasdien savaitei. Tai reiškia turėti maždaug 5-7 drabužiukus (apatinė maikytė, šliaužtukas ar kelnytės, megztukas, čia jau pagal sezoną ir pačios pasirinkimą). Kaip viena draugė sakė, parduotuvės po gimdymo neužsidarys, geriau turėti mažiau ir nusipirkt jei ko dar reikės nei kad neužsidėsit nei kartą. Prioritetą teikiau drabužiukams susegamiems priekyje, t.y. tiek maikytės, tiek šliaužtukai. Labai superinės maikytės man šios:
public.fotki.com/prekeskudikiams/drabuzeliai-nuo-56d/428a.html
pačiai pradžiai turėjau 3 tokias maikytes (viena 56 dydžio, kitos 62), 2 bodžiukus ilgom rankovytėm (irgi susegami šone 62 dydžio), 5 šliaužtukus ilgom rankovėm (0-3 mėnesio) ir 4 šliaužtukus be rankovių (du 56 dydžio, du 62). Visko pradžiai tikrai užteko (gimėme 55cm), o reikalui esant dabar nusiperkam ko trūksta. Kadangi tavo mažiukas gims rudenį, rekomenduočiau vietoj šliaužtukų be rankovių nusipirkt kokį megztuką bent vieną, o visa kita panašiai manau. Čia žinoma aš taip daryčiau, kiekviena skirtingai renkamės
Tiesa, jei reikės, galėsiu duoti kontaktus kur gariūnuose pigiausiai didelę dalį drabužiukų susipirkau, labai faini, kokybiški, visai nenusiburbuliuoja, o skalbiu į savaitę bent kartą
Aš ėmiau beveik visus drabužiukus į ligoninę, o ir gerai padariau, nes nors pirkome mažiausius, 1 dydžio pampersus, kadangi gimė berniukas, kuris moka prasisiot pro šalį, teko dažnai keisti drabužiukus
Radau kūdikio kraitelio sąrašiuką, kuriuo vadovavausi, tad jei įdomu, parašyk į až savo el.paštą, persiųsiu
Tiesa, kokią lovytę išsirinkot?