2018.05.27 12:41 (prieš 2 m.)
Nikika parašė:
O mano vaikui 2.6 jis nu tarkim dbr tiesiog bliove uzsispyre tol kol nepadariau ko jis nori..o jeigu neoadarysiu bliaus iki nukritimo..seip nezinau kaip vertint, be…
Na nieko nepadarysi, jau yra kaip yra, pas jus dar tas amžiaus tarpsnis kada labai nori daug padaryti, o negali, nemoka, emocijų valdyt nemoka.
Kalbėkite su vaiku kuo trumpesniais sakiniais. Kad nebūtų daug veiksmų, taip daug lengviau suprasti vaikui ko jūs norit, pamažu lavinama klausa ir supratimas. Dažnai paraginti klausytis, sakykim lauke paukštis čiulba, reikia paklausti ar girdi, apibūdinti ką girdi. Vaikui tiesiai sakykit ko jūs norit is jo nenaudojant 'ne', 'neglima'. Va šitas man sunkiausia. Yra situacijų kai labai sunku vaikui išreikšti tai ko nori iš jo, tai ką kalbėti apie vaiką, kad jis suprastų. Ką mane išmokė autistukas, kad su vaikais nereikia skubėti jei jis ar jaučiasi blogai, ar nori kažką kito veikt nei aš noriu. Kai ramiai gali savo reikalus pasidaryti, tai visiems ramybė.
Penktadienį buvau kursuose, tai mokė apie korteles. Labai padeda vaikams maži planai ką darysit. Kaip I wc nueiti, kada rankas plauti. Ką db daryti reikia ir kas poto. Manajam šią taktika taikė per kalbos užsiėmimus, bet suviliojo ir namie, kai kurias situacijas su paveiksliukais spręsti. Ištikrųjų labai sunku su vaiku kuris nekalba, negali savęs išreikšti, negali pasakyti ir galų gale ne visada supranta kas bus, ko iš jo norim.
Mažąją augindama daug visko išbandžiau kas yra patariama ir autistukams. O jūs būtinai kreipkitės pagalbos! Mamai dar sakyčiau svarbiau psichologo konsultacijos, nes kai žemė atrodo slysta iš po kojų, nieko nesinori, viskas erzina, tai vaikui dar sunkiau, jį gazdina tokia mamos savijauta ir gaunasi užburtas ratas.